GRATIS SAMPLES BIJ ALLE ORDERS

Droge huid: zo kom je er van af!

Krabben, jeuk, rode plekken, schilfers, wondjes….. herkenbaar? Heb jij dan last van een droge huid? Lees hier snel alles wat je moet weten over een droge huid.

Een droge huid is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de huid niet voldoende vocht vasthoudt en een tekort heeft aan natuurlijke oliën/vetten (lipiden). De huid heeft van nature een beschermende laag van oliën/vetten en vocht, ook wel de huidbarrière genoemd. Bij een droge huid is de huidbarrière verstoort of beschadigd, waardoor de huid droog, ruw en soms geïrriteerd aanvoelt.

Een droge huid in het gezicht kan de volgende kenmerken hebben:

 1. Schilferende huid: een uitgedroogde huid vertoont vaak schilfers, waarbij kleine stukjes dode huid loslaten.
 2. Jeuk: droge plekken kunnen gaan jeuken, wat kan leiden tot krabben en verdere irritatie.
 3. Strakheid: de huid kan strak aanvoelen.
 4. Roodheid: Als gevolg van irritatie kunnen sommige droge plekken van de huid rood zijn.
 5. Barsten: een extreem droge huid kan zelfs barsten en kleine scheurtjes vertonen.
Droge huid

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben. Je leest hieronder de 9 meest voorkomende oorzaken van een droge huid:

 1. Gebruik van agressieve reinigingsproducten: het regelmatig reinigen van de huid met zeep of (agressieve) reinigingsproducten kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, wat resulteert in een droge huid en beschadigde huidbarrière. 
 2. Verstoorde huidbarrière: een beschadigde huidbarrière kan leiden tot vochtverlies in de huid waardoor de huid uitdroogt.
 3. Afname lipidenproductie: naarmate we ouder worden neemt de productie van natuurlijke oliën (lipiden) in de huid af, wat kan resulteren in een drogere huid.
 4. Onvoldoende hydratie: zowel onvoldoende waterinname als de huid van buitenaf niet goed hydrateren kan de huid droog maken.
 5. Hormonale veranderingen: hormonale schommelingen, zoals tijdens de menopauze of zwangerschap, kan een oorzaak zijn van een droge huid.
 6. Huidaandoeningen: huidproblemen zoals eczeem, acne of psoriasis kunnen de huidbarrière beschadigen en leiden tot een droge huid en schilfers in het gezicht.
 7. Weersomstandigheden: De koude wind in de winter of de droge lucht in de zomer kunnen de huid uitdrogen.
 8. Centrale verwarming of airconditioning: zowel de verwarming als de airconditioning kan de lucht in huis uitdrogen, wat de huid kan uitdrogen.
 9. Heet douchen of baden: te lang en heet douchen of baden kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen en die huid droog maken.

Hoe herstel en verzorg je een droge huid?

Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend een droge huid kan zijn. Naast het ongemak of soms zelfs pijn, kun je erg onzeker zijn over hoe je huid er uit ziet. Het is belangrijk goed te kijken welke oorzaken invloed kunnen hebben op jouw droge huid. Daarnaast zijn er enkele effectieve stappen om de huid te herstellen en te verzorgen:

 1. Lipiden aanvullen: het is ontzettend belangrijk om de natuurlijke oliën, ook wel lipiden genoemd, aan te vullen. Kies daarom voor een crème met een hoog lipidengehalte.
 2. Hydratatie: kies voor hydraterende ingrediënten die vochtverlies in de huid voorkomen en de huid helpen vocht vast te houden. Lees hier de top 10 meest hydraterende ingrediënten.
 3. Huidbarrière herstellen: kies voor milde verzorgingsproducten die de huidbarrière herstellen, vermijd agressieve producten.
 4. Voedingssupplementen: collageen is een vochtmagneet en kan van binnenuit (en van buitenaf) het vochtvasthoudend vermogen van de huid versterken. Een collageensupplement kan een hele mooie toevoeging zijn voor een droge huid.
 5. Externe maatregelen: korter en iets kouder douchen en baden, de huid zacht afdrogen na het douchen, de huid goed beschermen tegen extreme weersomstandigheden en het gebruiken van een luchtbevochtiger kunnen helpen droogte te voorkomen.
Crème voor droge huid
Crème voor droge huid

De beste crème voor een droge huid!

Bestaat er een wondermiddel tegen een droge huid? Zeker: een lipiden crème kan écht een behoorlijk verschil maken in het bestrijden van een extreem droge huid. De Skin for Skin ‘Protect your barrier!’ repair cream is ontworpen om de natuurlijke vetten (lipiden) van de huid aan te vullen. De crème herstelt en beschermt de huidbarrière en voorkomt vochtverlies in de huid. 6 redenen waarom deze lipidencrème de beste crème voor een droge huid is:

 1. Zorgt voor herstel van de lipidenbarrière met een lipiden gehalte van 63%.
 2. Biedt intensieve hydratatie doordat de ingrediënten vocht vasthouden in de huidlagen.
 3. Beschermt de huidbarrière door het aanvullen van vetten en het voorkomen van vochtverlies.
 4. Gaat een schilferende huid tegen doordat de lipiden een beschermende laag vormen op de huid en hierdoor de huid gladder maken.
 5. Door de hydratatie te verbeteren worden droogte lijntjes verzorgt waardoor de huid er jeugdiger en gezonder uitziet.
 6. Een gezonde lipidenbarrière helpt ook de huid minder gevoelig te maken voor irritaties en allergieën, waardoor roodheid en jeuk afnemen.

Kortom, het gebruik van een lipiden crème is een doeltreffende manier om de natuurlijke balans van de huid te herstellen, vochtverlies tegen te gaan en de schrale huid te verzorgen.

Huidroutine voor de droge huid gezicht

Co-founder van Skin for Skin, Mardien, heeft zelf al jaren last van eczeem en allergieën. Hierdoor neemt de kans op een droge, schilferende huid al snel toe. Het altijd zoeken naar de beste producten haar huid goed te verzorgen was één van de redenen waaruit Skin for Skin is ontstaan.

Uit de honderden huidscans die team Skin for Skin jaarlijks maakt, blijkt dat veel vrouwen last hebben van een vet- en vochttekort in de huid ongeacht de leeftijd. Deze kennis gebruikt Skin for Skin tijdens het ontwikkelen van haar huidverzorgingsproducten. Het collageen supplement, de sheetmaskers, serumcapsules en crèmes zijn allemaal zorgvuldig samengesteld om de vet- en vochttekorten aan te vullen en zijn daardoor perfect te gebruiken bij het verzorgen van een droge huid. Start jij snel met een nieuwe huidroutine om je droge huid te bestrijden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten