GRATIS SAMPLES BIJ ALLE ORDERS

The magic of hair oiling

In de wereld van haarverzorging zijn er talloze methoden en producten die beloven ons haar te transformeren en hoofdhuidproblemen op te lossen. Eén van de eeuwenoude rituelen die recentelijk weer aan populariteit wint, is hair oiling door middel van haarolie. Haaroliën worden al eeuwenlang gebruikt in diverse culturen over de hele wereld en staan bekend om hun helende eigenschappen voor het haar en de hoofdhuid. Net als onze huid heeft ons haar ook een goede balans aan oliën (vetten) nodig om het gezond en mooi te houden. Healthy scalp & hair for life!

Het belangrijkste doel van hair oiling is het hydrateren van je haar en het compenseren van eventuele vitamines of mineralen die je haar mogelijk mist door bijvoorbeeld het gebruik van verkeerde haarverzorging, door ziekte, haar- of huidaandoeningen, styling tools of weersveranderingen. Neem met ons een kijkje in de wereld van hair oiling & haarolie en ontdek hoe onder andere de Skin for Skin haarolie ingezet kan worden voor hair oiling.

De geschiedenis van haarolie & hair oiling

Hair oiling met gebruik van haarolie is geen nieuw fenomeen; het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude beschavingen. In oude culturen, zoals India en Egypte, werden natuurlijke oliën zoals kokosolie, olijfolie, abessijnse olie en arganolie gebruikt om het haar te voeden en te versterken door middel van hair oiling. Deze oliën werden niet alleen gewaardeerd om hun cosmetische voordelen, maar ook om hun therapeutische eigenschappen.

Mensen ontdekten al vroeg de genezende kracht van plantenoliën en integreerden ze in hun schoonheidsrituelen en zo ontstond het hair oiling ritueel. Sommigen raden aan om natuurlijke oliën op je hoofdhuid aan te brengen (kokosolie heeft de voorkeur), terwijl anderen adviseren om het op de punten van je haar aan te brengen om het gehydrateerd te houden en gespleten haarpunten te voorkomen. It’s all good, beide manieren zijn mogelijk maar kijk vooral wat jou het best bevalt.

Voordelen

Hydratatie en voeding:
Haaroliën dringen door hair oiling diep door in de haarschacht en hydrateren het haar van binnenuit. Ze voorzien het haar van essentiële voedingsstoffen, wat resulteert in een gezonde glans en zachtheid.

Haargroei en versterking:
Sommige oliën, zoals castorolie of arganolie, staan bekend om hun vermogen om de haargroei te bevorderen en de haarschacht te versterken. Dit kan leiden tot dikker en sterker haar.

Bestrijding van roos en jeuk:
Veel haaroliën hebben antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, wat kan helpen bij de bestrijding van roos en een jeukende hoofdhuid. Een hair oiling ritueel met de juiste oliën is dus zeker een aanrader om deze klachten te bestrijden.

Bescherming tegen haarschade:
Haaroliën bieden ook bescherming tegen schade door stylingtools en omgevingsfactoren. Ze vormen een beschermende laag rond de haarschacht, waardoor het haar minder vatbaar is voor schade door hitte en UV-stralen. Als het haar al beschadigd is door bijvoorbeeld stylingtool gebruik, kan hair oiling je haren een echte herstellende boost geven. 

Hoe voer ik een hair oiling treatment uit?

1. Kies de juiste olie:
Verschillende haartypes hebben verschillende behoeften. Droog haar kan baat hebben bij oliën zoals arganolie, terwijl kokosolie geschikt is voor normaal tot vet haar. Castorolie is ideaal voor wie op zoek is naar haargroei en de unieke moleculaire structuur van abyssijnse olie komt weer het dichtst in de buurt van de natuurlijke oliën die door onze huid worden geproduceerd. Skin for Skin ‘Make it shine’ haarolie bevat naast vitamine E ook arganolie en abyssijnse olie, met recht fantastische ingrediënten!

2. Verwarm de olie:
Voor een nog diepere werking, kun je de gekozen olie iets verwarmen en dan zachtjes inmasseren. Dit stimuleert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat de olie beter wordt opgenomen. (tip: gebruik hiervoor de Skin for Skin massageborstel) Als je er voor kiest om de haar olie alleen op de lengtes aan te brengen omdat je hoofdhuid gezond is kam je de olie zacht door je lengtes heen en draai je het vervolgens in een knotje. 

3. Laat het inwerken:
Laat de olie minstens 30 minuten tot enkele uren inwerken, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt. Een van de perfecte momenten om hair oiling te doen, is net voor je wasbeurt. Je kunt je haren in een knotje draaien en vastzetten zodat je er geen last van hebt en gewoon je ding kunt doen. Wist je dat sommige mensen de olie zelfs ‘s nachts laten zitten voor intensieve hydratatie? Extra handige tips: doe een handdoek om je haar, zo houd je wat warmte vast en kan de olie nog beter intrekken. En meng ook eens de Skin for Skin conditioner met de Skin for Skin haarolie op en breng deze mix aan op de lengtes van je haren, de aller-droogste lokken kunnen deze combinatie niet weerstaan! 😉

4. Grondig uitspoelen:
Na het inwerken, spoel je de olie grondig uit met een milde shampoo en was je de haren 2 keer. Hair oiling kun je wel vast aan je verzorgingsritueel toevoegen, maar overdrijf niet: te veel olie kan het haar verzwaren. Elke maand een keer het hair oiling ritueel uitvoeren is al heel mooi! 

Beautytrend of meer?

Hair oiling is niet zomaar een beautytrend; het is een eeuwenoud ritueel dat zijn effectiviteit heeft bewezen door de generaties heen. Door haaroliën op te nemen in jouw haarverzorgingsroutine, kun je genieten van gezonder, glanzender en sterker haar. Dus, gun je haar de liefde en zorg die het verdient en ontdek zelf de magie van hair oiling met haaroliën!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten