Voor 14.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

HOE KRIJG JE EEN MOOIE STRALENDE HUID?

Hoe krijg je een mooie huid? Een mooie huid krijg je vooral door een combinatie van voldoende hydratatie, een goede huidverzorging, en een gezonde levensstijl waarbij je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierbij hebben we het met name over de juiste vitaminen en mineralen die je huid verstevigen, voeden en laten stralen. Deze vitaminen en mineralen zijn verwerkt in onze supplementen, maskers en teablends en kun je direct online bestellen via onze webshop. In dit artikel geven we je tips en een compleet stappenplan om te werken aan een mooie, stralende huid. Wil jij werken aan een mooie huid? Lees dan snel verder!
Download het gratis E-book – with more tips

Wil jij ook een gezonde, stralende en egale huid?

Wij willen er natuurlijk allemaal zo verzorgd mogelijk uitzien, maar hoe krijg je een mooie en stralende huid? Helaas komt het vaak voor dat onze huid niet straalt zoals wij dit zouden willen. Puistjes, oneffenheden, fijne lijntjes en grove poriën zijn een veelvoorkomend probleem. Ook het weer is van invloed op onze huid. Je herkent het wel; je huid voelt in de koudere maanden droog aan en schilfert. Hoe zorg je er nou voor dat jouw huid mooi en gezond blijft? Wij helpen je hierbij!

Factoren die je huid beïnvloeden

Ongeacht je huidconditie, kun je zelf een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van je huid. Er zijn namelijk zowel externe als interne factoren die je huid beïnvloeden. Externe factoren zoals UV-licht, roken en temperatuurverschillen beschadigen je huid zonder dat je dit door hebt. Vettig eten, weinig water drinken, overmatig alcoholgebruik en een tekort aan essentiële voedingsstoffen zijn interne factoren die tevens van invloed zijn op je huid. Gelukkig zijn er veel dingen die we kunnen doen om onze huid te verbeteren en mooi te houden.

Hoe kun je jouw huid mooier maken?

Om de vraag ‘hoe krijg je een mooie en stralende huid?’ te beantwoorden hebben wij 3 stappen beschreven die je kunt nemen om je huid te verbeteren. Er zijn veel factoren die ervoor zorgen dat jouw huid mooier en stralend wordt. Dit zijn bijvoorbeeld oplossingen van binnen- of buitenaf. Wij zullen deze twee opties behandelen en je van de beste tips voorzien, zodat je voortaan stralend door de dag gaat!

mooie huid

Stap 1: Je huid verbeteren van binnenuit

Je huid verbeteren van binnenuit heeft alles te maken met je voeding en de voedingsstoffen die je binnenkrijgt of juist niet binnenkrijgt. Wanneer je ontgiftings-organen het druk krijgen, kan je lichaam er bijvoorbeeld voor kiezen om gifstoffen via de huid te lozen. Hierdoor ontstaan puistjes en rode plekken. Je lichaam haalt vitaminen, mineralen en antioxidanten uit voeding, die onmisbaar zijn voor een mooie, gezonde huid! Onderstaand een aantal tips om je huid mooier te maken van binnenuit:

1. Gezonde voeding voor een mooie huid

Begin bij jezelf en wat je eet! Je bent wat je eet. Je kunt je huid zien als een spiegel van je gezondheid. Gezonde voeding is erg belangrijk als je een mooie huid wilt. Hoe meer bewerkt voedsel je eet, hoe meer werk je cellen en organen hebben om dit voedsel te verwerken. Je huid en organen moeten dan soms harder werken dan ze kunnen en je huid kan voedingsstoffen te kort komen. De huid wordt namelijk als laatst gevoed, alle andere organen hebben voorrang op voedingsstoffen. Daarnaast heeft je lichaam ook meer afvalstoffen door bewerkt voedsel, die je organen niet goed kunnen afvoeren. Je huid wordt dan ingezet om afvalstoffen uit te scheiden. Dit draagt allemaal bij aan huidproblemen. Let erop dat je niet te veel suiker, zout of vet binnenkrijgt en hanteer deze regels: 

  • Eat clean 
  • Eat a rainbow (veel verschillende soorten groenten en fruit)
  • Eat superfoods 

Wil je meer informatie over gezonde voeding voor een mooie huid? Dan zou je altijd deze blog nog eens kunnen lezen: 9 KEER VOEDING VOOR EEN MOOIE HUID

Voeding: hoe krijg je een mooie huid
De invloed van voeding op jouw huid.

2. Drink je huid mooi

Probeer veel water te drinken; 1,5 tot 2 liter per dag. Hierdoor krijgt je huid zijn elasticiteit terug en droog je minder snel uit. Daarnaast is water ook belangrijk bij het afvoeren van afvalstoffen. Naast water zijn groene thee, gemberthee en bijvoorbeeld bietensap ook goed om te drinken voor een mooie huid.  Skin for Skin heeft twee gezonde teablends ontwikkeld; één boordevol kruiden en eentje boordevol bessen en antioxidanten. Deze vind je hier!

3. Supplementen: vitaminen, mineralen en antioxidanten voor een gezonde huid!

Lukt het niet om altijd gezond te eten? Kies er dan voor om voedingssupplementen te gebruiken. Belangrijke vitaminen en mineralen voor een mooie huid zijn: Vitamine A, B, C, D en E, zink, biotine, selenium en collageen. Deze vitaminen en mineralen heeft Skin for Skin verwerkt in twee supplementen, deze vind je hier. Naast verschillende vitaminen en mineralen zijn antioxidanten ook onmisbaar voor een mooie, stralende huid. Antioxidanten beschermen de huid namelijk tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn schadelijke deeltjes die cellen en organisme aanvallen; dus ook in de huid! Onze Berry tea bevat zwarte en rode bessen, groene thee en witte thee. Een thee boordevol antioxidanten. 

Stap 2: Je huid verbeteren van buitenaf

Hoewel de schoonheid en gezondheid van de huid van binnenuit begint, is de verzorging van de huid van buitenaf niet geheel onbelangrijk! Er zijn verschillende huidcondities, die elk een andere verzorging nodig zijn. Om dieper in te gaan op die huidcondities, plaatst Skin for Skin video’s op YouTube. In deze video’s legt onze huidspecialiste Stien uit hoe een huidprobleem ontstaat en welke verzorging hierbij het beste is. Ondanks de verschillende huidcondities zijn er toch een paar basis tips om de huid te verbeteren van buitenaf. De volgende stappen zijn een goede basis om een mooie, stralende huid te krijgen van buitenaf: 

1. Reinigen

Het goed reinigen van de huid en het gebruik van de juiste producten is essentieel. De huid wordt dagelijks blootgesteld aan vuil, bacteriën, make-up, talg en zelfs schadelijke stoffen. Het is dus heel belangrijk om de huid ’s ochtends en ’s avonds te reinigen. Anders kan het vuil de poriën verstoppen, ontstekingen veroorzaken en zelfs huidveroudering versnellen. 

2. Een keer per week exfoliëren

Exfoliëren is belangrijk om de bovenste huidlaag dun te houden en het vuil en dode huidcellen te verwijderen. Door de bovenste huidlaag dun te houden, voorkom je dat talg, bacteriën en dode huidcellen kunnen ophopen en zo ontstekingen kunnen veroorzaken. Het verwijderen van dode huidcellen geeft ook een frisse gloed en laat de huid stralen. Bovendien kunnen serums en andere ingrediënten zo beter opgenomen worden door de huid. 

3. Serum en crème voor een mooie huid 

Nu de huid goed gereinigd is, is het belangrijk om de huid goed te verzorgen met een serum en een voedende crème. Bij het kiezen van een crème en serum is het belangrijk om te kijken naar jouw huidconditie. Een acne huid heeft andere producten nodig dan een droge huid. Onze tip: verwen jezelf eens met een goede dag/nacht crème en een hoogwaardig serum. Skin for Skin heeft op een crème en een serum ontwikkeld, geschikt voor iedere huidtype en elke huidconditie. Het serum geeft de huid een flinke boost met actieve werkstoffen zoals niacinamide, hyaluronzuur, vitamine E, kaviaar extract, probiotica, squalaan en arginine. De crème sluit al deze actieve werkstoffen goed in de huid, voedt de huid en verzacht de huid. Wil jij werken aan een mooie huid? Dan zijn deze twee producten echt onmisbaar! 

4. Maskers voor een egale, mooie huid!

maskers voor een mooie huid
Skin for Skin sheet maskers voor een mooie huid

Ook kun je ervoor kiezen om maskers te gebruiken voor een egale en mooie huid. Het gebruik van een voedend masker een keer in de week mag niet ontbreken in jouw skin-care routine! Skin for Skin heeft hele fijne sheetmaskers van hoge kwaliteit! Voor de onzuivere, vette en doffe huid is het ‘get me glowing’ masker een aanrader. Dit masker is zeer hydraterend, zuiverend, voedend, exfoliërend en kalmerend. Bovendien laat het masker echt een hele mooie glow achter op de huid. Voor de rijpe en droge huid heeft skin for skin een heel fijn ‘lift me up’ masker. Dit sheetmasker voedt en verzacht de huid, verstevigt de huid, beschermt de huid en heeft een liftend effect. Benieuwd naar onze maskers? Shop de maskers hier! 

5. SPF is key!

Het dagelijks gebruiken van een SPF is erg belangrijk om preventief te werken tegen huidveroudering. De zon schijnt elke dag en is een grote factor binnen het huidverouderingsproces! Het is dus erg belangrijk om elke dag een SPF te smeren. Je hebt dagcrèmes waar al SPF in zit, maar smeer wel regelmatig bij! 

6. Schoonheidsbehandeling 1 keer per maand!

Een schoonheidsspecialiste kan jouw huid goed reinigen en voeden. Wil je echt werken aan huidverbetering, dan is een maandelijkse schoonheidsbehandeling geen overbodige luxe! Bovendien mogen we onszelf en onze huid best eens laten verwennen zo af en toe 😉   

Stap 3: Je huid verbeteren door een gezonde levensstijl en omgeving

De bovenstaande tips gaan voornamelijk over het verzorgen en voeden van de huid van binnenuit en buitenaf. Toch zijn er ook een paar simpele aanpassingen nodig in jouw levensstijl om te werken aan een mooie en stralende huid.

1. Slaap voldoende

Gedurende de nacht krijgt de huid de kans om zich te herstellen. Dit kan de huid alleen optimaal doen als we voldoende uren slapen. Probeer dus elke nacht voldoende te slapen. 

2. Ontspan regelmatig 

Stress heeft ongelofelijk veel invloed op ons lichaam én op onze huid! Het is erg belangrijk om regelmatig te ontspannen en een me-time momentje in te plannen. Ontspanning zit al in de kleine dingen: Laat een lekker warm bad voor jezelf vollopen en doe een voedend gezichtsmasker op. Een gezond kopje thee en een goed boek of magazine kan al wonderen verrichten voor ons stressniveau. 

3. Ga lekker sporten

Sporten is de ultieme manier om je hoofd even leeg te maken. Bewegen vermindert niet alleen stress, het helpt ook om de bloedcirculatie te stimuleren. 

4. Houd je omgeving schoon

Onze huid krijgt elke dag te maken met bacteriën, schadelijke stoffen en zelfs schimmels. Ook aan onze handen, mobiele telefoon en bijvoorbeeld ons kussensloop zitten heel veel bacteriën. Het is belangrijk om deze zo schoon mogelijk te houden en zo min mogelijk onze huid aan te raken. Verschoon bijvoorbeeld om de dag jouw kussensloop. Zo kan de huid zich in de nacht herstellen, in een schone omgeving! 

Het geheim voor een mooie huid

Het verbeteren van jouw huid is dus geen hogere wiskunde, maar vereist wel een paar (soms simpele) aanpassingen. Met de gegeven tips kun je werken aan huiverbetering van binnenuit en buitenaf! In onze online shop bieden wij voedingssupplementen aan, die jouw huid verzorgen van binnenuit en de huid weer laten stralen. Daarnaast bieden wij hoogwaardige sheetmaskers aan, een geweldige crème en serum en gezonde teablends, alles om jouw huid optimaal te verbeteren. Stel zelf jouw beautybox samen in onze shop en voeg onze producten toe aan jouw huidroutine en je volgende me-time momentje. 

Meer informatie over specifieke huidproblemen zoals huidveroudering, acne, eczeem, pigment en een droge huid: Download het e-book over huidverbetering hieronder! Ontvang daarbij een kortingscode die gebruikt kan worden in de webshop. Ook raden we  onze Skin for Skin Academy video’s op ons YouTube kanaal aan!

Ontvang het eBook

Lees alles over een sterke en gezonde huid in ons eBook
0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten