De huid hydrateren doe je zo!

De huid hydrateren is ontzettend belangrijk om je huid gezond te houden. Voldoende vocht in de huidlagen houdt de huid niet alleen gezond en gehydrateerd, het voorkomt ook de eerste tekenen van huidveroudering zoals (droogte) lijntjes en dofheid. De zon, droge lucht, agressieve huidproducten, een beschadigde huidbarrière en bijvoorbeeld zweten zijn allemaal factoren die vochtverlies in de huid veroorzaken. Hoog tijd om de huid eens een flinke hydratatieboost te geven!

Vocht in de huid

Waar de zon in de zomer de huid uitdroogt, doet de koude en droge lucht (en hallo verwarming) in de winter hetzelfde. Het handhaven van voldoende vocht in onze huidlagen is van cruciaal belang om de huid gezond en stralend te houden tijdens alle seizoenen. Vocht in de huid is niet alleen belangrijk omdat het de huid hydrateert, het beschermt ook de huid, vermindert verouderingstekenen, versnelt het genezingsproces en zorgt voor een stralende teint. Om vocht in de huid te houden is het belangrijk de huidbarrière te beschermen en hydraterende huidproducten aan je routine toe te voegen.

huidbarriere
Een gezonde VS beschadigde huidbarrière

Versterk je huidbarrière

Het versterken en beschermen van de huidbarrière speelt een sleutelrol in het hydrateren van de huid. De huidbarrière beschermt de huid niet alleen tegen de bad guys (bacteriën, vuil, schadelijke stoffen), een gezonde huidbarrière zorgt er ook voor dat de good guys (vocht en vet) in de huid blijven. Een gezonde huidbarrière voorkomt overmatig vochtverlies uit de huid, waardoor de huid gehydrateerd blijft en wordt beschermd tegen uitdroging. Het overmatig exfoliëren van de huid, agressieve reinigingsmiddelen en huidverzorgingsproducten en zonschade kunnen de huidbarrière beschadigen. Belangrijk om hydraterende huidverzorgingsproducten te gebruiken met barrière-herstellende ingrediënten zoals: ceramiden, niacinamide, hyaluronzuur, cholestorol (vetzuren), pre- en probiotica, peptiden en panthenol.

Top 10 huid hydraterende ingrediënten

Een gezonde huidbarrière is dus key wanneer je de huid wilt hydrateren, maar wist je dat het gebruik van hydraterende gezichtsverzorging daarnaast ook een must is. Zo zijn er verschillende hydraterende stoffen die vochtverlies in de huid tegengaan en vocht kunnen binden in de huid. Met deze top 10 hydraterende ingrediënten herstel je de vochtbalans in de huid en kun je de huid hydrateren als een pro:

 1. Hyaluronzuur is een ster als het gaat om de huid hydrateren. Dit ingrediënt trekt water aan en heeft een hoog vochtvasthoudend vermogen.
 2. Collageen versterkt het vochtvasthoudend vermogen van de huid en geeft intensieve hydratatie. Collageen kan net als hyaluronzuur goed water binden en is een echte vochtmagneet in huidverzorging.
 3. Squalaan is een bron van vetzuren en antioxidanten en is daarnaast vochtinbrengend.
 4. Palmitine zuur reduceert de hoeveelheid vocht die uit de huid verdampt.
 5. Glycerine is een zeer hydraterend ingrediënt omdat het vocht aantrekt en vasthoudt in de huid
 6. Shea boter is rijk aan vetzuren en natuurlijke oliën die vocht in de huid vasthouden en de huidbarrière versterken, wat resulteert in diepe hydratatie en verzachting van de huid.
 7. Demithicone en Cyclopentasiloxane (siliconen) helpen vocht in de huid door een extra laagje op de huid te vormen. Veel mensen schrikken vaak van siliconen in huid en haarverzorging, maar de juiste siliconen zijn juist ontzettend geschikt in het verzorgen van de huid.
 8. Minerale oliën vormen een beschermlaagje op de huid waardoor vochtverlies wordt verminderd en de huid gehydrateerd blijft.
 9. Petrolatum is een hydraterend ingrediënt omdat het een occlusieve barrière op de huid creëert, waardoor vochtverlies wordt geminimaliseerd en de huid effectief wordt gehydrateerd en beschermd.
 10. Ceramiden zijn hydraterende ingrediënten omdat ze de natuurlijke lipiden in de huid aanvullen, de huidbarrière versterken en vochtverlies minimaliseren, wat leidt tot diepe hydratatie en een gezonde huid.

Collageen kennen we natuurlijk van de verschillende collageen supplementen en poeder, maar vind je dus ook terug in crèmes en serums. Naast het smeren van bovenstaande ingrediënten, kan het slikken van een collageen supplement een hele mooie aanvulling zijn voor een gezonde en gehydrateerde huid!

De huid hydrateren: smeren en slikken!

De huid hydrateren, vochtverlies voorkomen en de huidbarrière versterken; het vormt een gouden trio om de huid in top conditie te krijgen. Al heb je een droge huid, acne, eczeem, droogte lijntje of een huid die de eerste tekenen van huidveroudering begint te tonen; de basis is en blijft hydrateren en beschermen! Met welke producten kun je de huid hydrateren? Wij geven je tips voor een fijne basis routine:

 1. Sheetmaskers! Hoewel veel mensen af en toe een sheetmasker gebruiken voor een fijn me-time momentje, zou je sheetmaskers het beste wekelijks aan je routine kunnen toevoegen. Sheetmaskers vormen een barrière waardoor het product niet kan verdampen zodat de ingrediënten effectief door de huid kunnen dringen. De ‘Get me glowing‘ en ‘Lift me up‘ sheetmaskers zorgen voor intensieve hydratatie.
 2. Rijk en voedend serum! De ‘Boost it up‘ serumcapsules bevatten o.a. hyaluronzuur, collageen, niacinamide, ceramiden, squalaan, probitoica en cholesterol. Een hele lading hydraterende en herstellende ingrediënten dus!
 3. Hydraterende crème: De ‘Lock it in‘ crème is een crème die al het vocht en vet in de huid insluist. De crème gaat vochtverlies in de huid tegen en bevat verschillende hydraterende ingrediënten zoals: palmitine zuur, ceramiden, collageen, aloë vera en shea butter.
 4. Collageen supplement: hydrateer van binnenuit met dit fijne collageen supplement! Slechts 1 kleine capsule per dag, 100% natuurlijk, geur- en smaakloos.

Deze fijne en hydraterende ingrediënten shop je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *