Wat is
collageen?

Collageen is een belangrijk eiwit aanwezig in ons lichaam.  Collageen is afgeleid van het Griekse woord κολλώ (Colla=lijm) en betekent ook wel samenbinden. In totaal zijn er ruim 28 types collageen, waarvan type 1 het meest voorkomt. 90% van al het aanwezige collageen bestaat uit type 1.

Skin for Skin bevat type 1 en 2 collageen.

wat doet collageen

Wat doet

collageen?

Collageen heeft meerdere functies. Een belangrijke functie van collageen is het mooi, soepel en glad houden van de huid.  Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar ons bindweefsel; ons bindweefsel bestaat voor 70% uit dit lijmvormige eiwit. Collageen is hier verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, wat steeds belangrijker wordt naarmate je ouder wordt en het collageengehalte verandert. De natuurlijke aanmaak van ons lichaamseigen collageen kan al afnemen na ons 25ste levensjaar, dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Het natuurlijke verouderingsproces komt hierdoor op gang. De huid veroudert, er ontstaan rimpels en de stevigheid van de huid verandert’. Dit proces is te zien in de onderstaande foto. 

Effecten van buitenaf hebben dan ook een grotere invloed op de huid. De huid is namelijk minder beschermd. De huid is het grootste menselijke orgaan, je kan je dan ook indenken hoe belangrijk het is om daar goed op te passen. De huid bedekt je hele lichaam en heeft de functie ons lichaam te beschermen tegen uitdroging en onderkoeling.  

20-er

Foto van huidlagen

30-er

Foto van huidlagen

40-er

Foto van huidlagen

50-er

Foto van huidlagen

Viscollageen

Collageen kan gewonnen worden uit verschillende natuurlijke bronnen zoals vissen, dieren en planten. Het is van belang dat collageen wordt gewonnen uit een natuurlijke bron zonder toevoegingen. Viscollageen van wild-gevangen vis is de meest zuivere vorm van collageen, zonder toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek van vis of het fokken van dieren.

Wat maakt

skin for skin collageen uniek?

Wij halen op een 100% natuurlijke manier collageen uit de reststroom van vishuiden. Hiervoor hebben we een gepatenteerd proces ontwikkeld. Door deze methode verkrijg je natief collageen. Natief houdt in: intact collageen, de structuur blijft heel omdat wij geen hitte, chemicaliën of zuren gebruiken bij het ontwikkelingsproces. (In tegenstelling tot hydrolysaat, hier is het collageen verknipt) 

Natief collageen poeder

verwerkt tot uniek collageen supplement

Na dit extractieproces capsuleren wij het natieve viscollageen poeder voor optimaal gebruiksgemak. De enzymen in de maag verknippen onder andere eiwitten voor verder transport en opname. Collageen is het meest voorkomende eiwit, remember? Doordat wij intact collageen aanbieden, is de ADH dus te bereiken met slechts 1 capsule/pil per dag! Makkelijker kunnen wij het niet maken!

Test

het nu!

Wij verwerken ons natieve viscollageen als basis ingrediënt in allerlei beauty en health producten. Skin for Skin collageen, your new beauty secret! Ervaar zelf het geheim van de zee.

Ben jij klaar om in de wereld van collageen te duiken?

Ontvang het eBook

Lees alles over collageen en haar in ons eBook!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang 15% korting

& maak kans op een compleet beauty-pakket t.w.v. 275 euro!

Gezien in koffietijd!