Gratis Beach Bag (t.w.v. €19,95) vanaf €85, OP=OP

Waarom viscollageen? Het verschil tussen de soorten viscollageen.

Viscollageen is de puurste vorm van collageen, omdat de structuur van viscollageen het best overeenkomt met die van de mens. Er zijn verschillende soorten collageen te verkrijgen die afkomstig zijn uit verschillende bronnen. Maar wisten jullie dat er niet alleen verschil zit in de verschillende bronnen waar collageen uit gewonnen kan worden? Binnen viscollageen zijn ook verschillende soorten collageen: gehydrolyseerd viscollageen en natief viscollageen. In dit artikel leggen we je graag uit waarom natief viscollageen het beste collageen is!

Wat is collageen

Collageen is een ontzettend belangrijk lijmeiwit in je lichaam. Als onderdeel van ons bindweefsel zorgt het door het hele lichaam voor elasticiteit en stevigheid. Onze gewrichten, botten, spieren, kraakbeen, haren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaan uit collageen. De natuurlijke collageen aanmaak neemt vanaf ons 25ste levensjaar steeds meer af. Meer weten over collageen? Lees dan onze pagina ‘wat is collageen‘ of download onderaan deze pagina ons gratis E-book.

Rundercollageen versus viscollageen

Collageen kan worden gewonnen uit verschillende bronnen: vissen, dieren of planten. Plantencollageen verschilt het meest met het menselijk collageen en wordt daarom ook minder gebruikt. De structuur van viscollageen komt het meest overeen met de structuur van de mens. Rundercollageen heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen.
Het is van belang dat collageen wordt gewonnen uit een natuurlijke bron zonder toevoegingen. Viscollageen van wild-gevangen vis is de meest zuivere vorm van collageen, zonder toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek van vis of het fokken van dieren.

viscollageen

Gehydrolyseerd viscollageen en natief viscollageen 

Collageen kent niet alleen verschillende bronnen, maar ook verschillende extractiemethoden. De extractiemethode is de wijze waarop collageen uit de huid van de vis wordt gehaald. Dit heeft invloed op de structuur van het collageen en daarmee ook de effectiviteit.

Gehydrolyseerd viscollageen 

Bij gehydrolyseerd collageen zijn hitte, chemicaliën of zuren gebruikt om het collageen uit de huid van de vis te extraheren. Hierdoor gaat de structuur van het collageen kapot en heb je een grotere hoeveelheid nodig om resultaten te ervaren (vaak een aantal gram).

Natief collageen

Natief collageen is zonder hitte, chemicaliën of zuren uit de huid van de vis geëxtraheerd waardoor de structuur van het collageen intact blijft. Hierdoor heb je minder collageen nodig om resultaat te ervaren (vanaf 40 mg).  Het verkrijgen van natief collageen is een gepatenteerd proces. Het viscollageen supplement van Skin for Skin is daarom het enige natieve collageen supplement op de markt.

collageen supplement

Welke collageen kan ik het best kiezen? 

Collageen wordt tegenwoordig verwerkt in verschillende producten: collageen supplementen, collageen poeders, collageen drankjes, collageen crèmes, collageen maskers enz. We weten nu welke soorten collageen er allemaal zijn, maar welke soort collageen kun je nu het beste kiezen?
Omdat na ons 25ste levensjaar de natuurlijke aanmaak van collageen afneemt, waardoor het verouderingsproces op gang komt, adviseren wij om de collageenaanmaak van binnenuit te stimuleren. Wij adviseren om te kiezen voor collageen in de puurste vorm, zonder toevoegingen. Zoals hierboven omschreven heb je binnen viscollageen meerdere soorten: gehydrolyseerd collageen of natief collageen. Beide soorten hebben een effectieve werking, hierbij gaat het vooral om gebruiksgemak: elke dag een aantal gram poeder of elke dag 1 kleine capsule. Meer weten over welk collageen je het beste kunt kiezen? Lees dan ‘collageen poeders of supplementen‘.
Het collageen supplement van Skin for Skin is 100% natuurlijk, gemaakt van natief viscollageen in de puurste vorm, geëxtraheerd uit wild gevangen Noordzee vis en daardoor volledig duurzaam en made in Holland!

Afkomst van natief viscollageen van Skin for Skin 

Het collageen van skin for skin is zonder hitte, chemicaliën of zuren geëxtraheerd uit de huid van wild gevangen Noordzee vis. De wild gevangen Noordzee vis verwerkt ons moederbedrijf Varia Vis voor de voedingsindustrie. Wij gebruiken de huiden van de vis en zijn daardoor volledig circulair en duurzaam. Ons collageen komt dus direct uit de natuur en wordt verwerkt via een duurzaam en natuurlijk proces. Collageen van wild-gevangen vis is de meest zuivere vorm van collageen, omdat deze geen toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek van vis bevat. Lees hier meer over ons unieke verhaal.

natuurlijk viscollageen  
Made in Holland viscollageen van wild gevangen Noordzee vis.

Werking van natief viscollageen

Wij halen op een 100% natuurlijke manier collageen uit de reststroom van vishuiden. Hiervoor hebben we een gepatenteerd proces ontwikkeld. Na dit extractieproces capsuleren wij het natieve viscollageen poeder voor optimaal gebruiksgemak. De enzymen in de maag verknippen onder andere eiwitten voor verder transport en opname. Doordat wij intact collageen aanbieden, is de ADH dus te bereiken met slechts 1 capsule/pil per dag! Makkelijker kunnen wij het niet maken!

Resultaten van natief viscollageen 

In de huid is collageen verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit. In de onderstaande huid scan is te zien dat na gebruik van Skin for Skin collageen, slechts na vijf dagen, het collageenniveau in de huid zichtbaar is toegenomen. De groene stipjes staan voor ons bindweefsel/collageen vezels. De witte stipjes laten ons collageen zien, blauw hyaluronzuur en rood en geel is celactiviteit vernieuwing. Het resultaat? Een stevigere, vollere, gehydrateerde en stralende huid! Dit is slechts een van de vele voordelen die collageen kan bieden.

Scan resultaten collageen
De werking van natief collageen in de huid.

Viscollageen kopen

Benieuwd naar wat collageen voor jou kan betekenen? Bestel dan ons viscollageen supplement in onze webshop! Met slechts 1 capsule per dag werken aan een gezonde, stralende en stevige huid van binnenuit. Makkelijkere kunnen wij het niet maken!

Meer informatie over viscollageen

Download hieronder ons gratis E-book over collageen! Daarin vind je ook een speciale kortingscode waarmee je 10% korting ontvangt op jouw volgende bestelling!

2 gedachten over “Waarom viscollageen? Het verschil tussen de soorten viscollageen.”

 1. Odilia Florijn

  Is vis cologeen voor je rimpels in het gezicht en nek te verwijderen?
  Worden je rimpels zichtbaar minder??

  1. Danielle van der Sloot

   Viscollageen kan zeker de rimpels verminderen! Wel belangrijk dat u het collageen dagelijks inneemt voor tenminste een periode van 3 maanden.
   Maar ook onze gewrichten, de haren, bloedvaten, of tanden en ogen bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij collageen inname. Het lichaam maakt het helaas niet zelf meer aan dus bouwstenen leveren aan het lichaam kan hele mooie resultaten opleveren!

Reacties zijn gesloten.

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten