Gratis Beach Bag (t.w.v. €19,95) vanaf €85, OP=OP

Collageen supplement ervaringen

Collageen supplementen zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten: collageen tabletten, collageen poeders, collageendrankjes… Dit kan voor veel verwarring zorgen. In dit artikel leggen we je graag uit hoe collageen werkt, welke soorten collageen supplementen er zijn en wat de collageen supplement ervaringen zijn, zowel vanuit de wetenschap als vanuit de praktijk. Hopelijk kun je aan de hand van deze ervaringen met collageen een keuze maken. 

Wat is collageen en wat doet collageen 

Voordat we dieper ingaan op de werking van collageen en de ervaringen met collageen supplementen, zetten we graag eerst een aantal feiten over collageen op een rij: 

 • Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit in ons lichaam. Ons lichaam maakt na ons 25stelevensjaar steeds minder collageen aan, waardoor het natuurlijke verouderingsproces op gang komt. 
 • Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid in al onze bindweefsels, waaronder de huid, pezen, gewrichten, kraakbeen, botten, maar ook in onze haren en nagels. 
 • Collageen kent ruimt 28 types, waarvan collageen type 1 en collageen type 2 het belangrijkst zijn. 90% van al het aanwezige collageen bestaat uit collageen type 1. 
 • Collageen kan gewonnen worden uit verschillende natuurlijke bronnen zoals vissen, dieren en planten.
 • Viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen. De structuur is vergelijkbaar met die van de menselijke huid.

Meer lezen over collageen? Download dan onderaan deze pagina ons gratis collageen E-book. 

Wat zegt de wetenschap over de werking van collageen? 

De populariteit van collageen binnen de cosmetische markt is enorm. Maar wat zegt de wetenschap eigenlijk over collageen? 

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van collageen in combinatie met vitamine C. Vitamine C is namelijk de bouwstof van collageen. 

 1. Bloedvaten: Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en soepele aderen. 
 2. Botten: Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de botten. 
 3. Kraakbeen: Vitamine C draagt bij tot de normale vorming van collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen. 
 4. Huid: Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen dat helpt om de huid van binnenuit te verstevigen, de conditie van de huid te ondersteunen en de stevigheid van de huid ondersteunt. 
 5. Bindweefsel van de huid: Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor het bindweefsel van de huid. 
 6. Mond en gebit: vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat de conditie van het tandvlees ondersteunt. 

Ervaringen van deskundigen

In het artikel ‘collageen op recept van de dokter’ deelt Drs. Noor van den Boom haar ervaringen met collageen: 

Drs. Noor van den Boom: Zelf heb ik als medisch professional gedurende 30 dagen met eigen ogen de effecten kunnen waarnemen van deze supplementen. Ik ben enorm verast door het resultaat wat ik nu al zie! Zoals gezegd is het belangrijk voor een optimaal resultaat om de supplementen gedurende minimaal een aaneengesloten periode van 2 maanden dagelijks te gebruiken. Kortom, wil je op een efficiënte en wetenschappelijke manier zelf aan de slag gaan met het beschermen en verbeteren van jouw huid, haar en nagel conditie? Dan zou ik het collageen supplement van Skin for Skin als zorg professional absoluut aanraden.

Daarnaast zijn er veel schoonheidsspecialisten die het belang van collageen inzien en daarom collageensupplementen aanbieden in hun schoonheidssalon. Lees hun collageenervaringen hier

Verschillende soorten collageen supplementen

We weten nu wat collageen is, wat collageen doet, waar collageen goed voor is en welke soorten collageen er allemaal zijn, maar welk collageensupplement kun je nu het beste kiezen?

Zoals hierboven al staat omschreven is viscollageen de meest zuivere vorm van collageen. Dit komt omdat de structuur van viscollageen vergelijkbaar is met die van de mens. Daarnaast bevat viscollageen van wild-gevangen vis geen toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek van vis of het fokken van dieren. Maar wist je dat er binnen viscollageen ook weer verschillen zijn? We onderscheiden hierbij twee soorten: 

Gehydrolyseerd collageen 

Bij gehydrolyseerd collageen zijn hitte, chemicaliën of zuren gebruikt om het collageen uit de huid van de vis te extraheren. Hierdoor gaat de structuur van het collageen kapot en heb je een grotere hoeveelheid nodig om resultaten te ervaren (vaak een aantal gram). Deze vorm van collageen is vaak verwerkt in collageen poeders of collageen tabletten, vaak heb je hier meerder tabletten/ scheppen poeder per dag van nodig om effecten te ervaren. 

Natief collageen

Natief collageen is zonder hitte, chemicaliën of zuren uit de huid van de vis geëxtraheerd waardoor de structuur van het collageen intact blijft. Hierdoor heb je minder collageen nodig om resultaat te ervaren (vanaf 40 mg). Deze vorm van collageen is zeer krachtig, waardoor je met 1 pil per dag al resultaten ervaart. Het verkrijgen van natief collageen is een gepatenteerd proces. Het viscollageen supplement van Skin for Skin is daarom het enige natieve collageen supplement op de markt. 

De werking van natief collageen

Doordat de structuur van natief collageen volledig intact is, kunnen enzymen het collageen gemakkelijk opnemen. De enzymen in de maag verknippen onder andere eiwitten voor verder transport en opname.

Wat zijn de resultaten van natief viscollageen? 

In de huid is collageen verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit. In de onderstaande huid scan is te zien dat na gebruik van Skin for Skin collageen, slechts na vijf dagen, het collageenniveau in de huid zichtbaar is toegenomen. De groene stipjes staan voor ons bindweefsel/collageen vezels. De witte stipjes laten ons collageen zien, blauw hyaluronzuur en rood en geel is celactiviteit vernieuwing. Het resultaat? Een stevigere, vollere, gehydrateerde en stralende huid! 

Scan resultaten collageen
De werking van natief collageen in de huid.

Collageen supplement ervaringen van klanten

Eerder hebben wij de collageen supplement ervaringen van arts Drs. Noor van den Boom en Huidspecialist Marina Kroon al gedeeld, maar wat zijn de collageen supplement ervaringen van mensen die dagelijks ons collageen supplement gebruiken? 

Rena: Dit product gebruik ik nu al een paar jaar en zou niet meer zonder willen. Mijn haar is een stuk dikker geworden en mijn huid gladder. Maar het allerfijnst vind ik dat ik bijna geen pijn meer in mijn schouder en heup heb door de artrose.

Madeleine Jonkers: Mijn haar en huid zijn zoveel mooier en beter geworden na het gebruik van collageen van skin for skin. Mooi en goed Nederlands product!

Nelleke: Top product ? mijn huid ziet er veel gladder uit en mijn frons is helemaal verdwenen. Ook van mijn zwakke enkel heb ik veel minder last nu.

Manuelle: Al vanaf het begin grote fan van dit product. Stevige nagels, glanzende en rustige huid. Ik hoef nauwelijks nog te smeren. Geen schilfers meer. Ook de talgproductie op mijn hoofdhuid is verminderd. Capsules zijn makkelijk door te slikken.

Mary: Het eerste product van Skin for Skin wat ik nu al ruim 2 jaar gebruik. Ik wil niet meer zonder, zoveel voordelen ervaar ik van collageeninname! Al was het maar die akelige koortslippen die ik niet meer heb! (Heb ik geleerd van het team: lysine is het toverwoord, en laat dat nu in hun collageen zitten!) Heel erg tevreden.

Disclaimer: Dit is slechts een greep uit de ervaringen van gebruikers van Skin for Skin collageen. Meer ervaringen zijn te lezen op deze pagina. De ervaringen zijn geen wetenschappelijke claims over het product.

Collageen kopen 

Benieuwd naar wat collageen voor jou kan betekenen? Bestel ons collageen supplement in onze webshop! Slechts met 1 capsule per dag werken aan een gezonde, stralende en stevige huid van binnenuit. Makkelijkere kunnen wij het niet maken! 

collageen supplement van Skin for Skin!

Meer informatie over collageen 

Download hieronder ons gratis E-book over collageen! Daarin vind je ook een speciale kortingscode waarmee je 10% korting ontvangt op jouw volgende bestelling! 

Download hieronder ons gratis E-book over collageen! Daarin vind je ook een speciale kortingscode waarmee je 10% korting ontvangt op jouw volgende bestelling! 

Ontvang het eBook

Lees alles over collageen en haar in ons eBook!

2 gedachten over “Collageen supplement ervaringen”

  1. Danielle van der Sloot

   Hoi Betty,

   Skin for Skin is een 100% natuurlijk voedingssupplement, onze supplementen kunnen zeker zonder overleg met de huisarts gebruikt worden. Bij zwangerschap, andere medicatie of ziekten adviseren wij om wel eerst even te overleggen met de huisarts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten