GRATIS SAMPLES BIJ ALLE ORDERS

Wat is collageen? Alles over collageen!

Wat is collageen? Collageen is tegenwoordig niet meer weg te denken op de beauty- en gezondheid markt, en terecht! In dit artikel vertellen wij jullie alles over dit beauty ingrediënt. 

 • Wat is collageen? 
 • Wat doet het? 
 • Welke types zijn er? 
 • Welke soorten zijn er? 
 • De werking van collageen.  
 • De resultaten van collageen.

Wil je na het lezen van dit artikel nog meer weten over collageen? Download dan ons gratis E-book

Wat is collageen? 

Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit aanwezig in ons lichaam.  De naam is afgeleid van het Griekse woord κολλώ (Colla=lijm) en betekent ook wel samenbinden. Onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaan allemaal uit collageen. Het speelt dus een belangrijke rol voor veel organen in ons hele lichaam! Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na ons 25ste levensjaar begint de aanmaak steeds verder af te nemen. 

Wat doet collageen? 

Collageen is dus een belangrijk eiwit in ons lichaam, maar wat doet dit eiwit nu precies? Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid in al onze bindweefsels, waaronder de huid, pezen, gewrichten, kraakbeen en botten. Collageenvezels in de huid zijn ontzettend belangrijk voor de huidstructuur en de stevigheid van de huid, naarmate we ouder worden gaat dit een steeds grotere rol spelen. 

Collageen in ons lichaam.

Welke types collageen zijn er? 

Collageen kent ruimt 28 types, waarvan collageen type 1 en type 2 het belangrijkst zijn. 90% van al het aanwezige collageen bestaat uit type 1. 

 • Collageen type 1 bevindt zich vooral in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten.
 • Collageen type 2 bevindt zich in gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp.
 • Collageen type 3 bevindt zich in huid, bloedvaten en weefsels voor wondherstel.

Het is afhankelijk van de bron van het collageen, welke typen een collageenproduct bevat. Rundercollageen bevat type 1 en type 3 collageen. Viscollageen bevat voornamelijk type 1 en 2 collageen, maar bevat daarnaast weer hydroxyproline. Hydroxyproline is een aminozuur en is een belangrijk onderdeel van de huid, de wanden van de bloedvaten en andere bindweefsels.

Welke soorten collageen zijn er? 

Er zijn verschillende soorten collageen, het verschil zit in de bron en de manier waarop het uit de bron wordt geëxtraheerd. Collageen kan gewonnen worden uit verschillende natuurlijke bronnen zoals vissen, dieren en planten.

 • Viscollageen: Viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen. De structuur is vergelijkbaar met die van de menselijke huid.
 • Rundercollageen: Rundercollageen heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen. Bij rundercollageen wordt het collageen vaak geëxtraheerd uit de huid of botten van runderen. 
 • Varkenscollageen: Ook uit de huid en botten van varkens kan men collageen halen. 
 • Plantencollageen: Naast dierlijk collageen bestaat er ook plantencollageen. Plantencollageen verschilt echter het meest met dat van de mens.

Het verschil tussen rundercollageen en viscollageen! 

Het is van belang dat collageen wordt gewonnen uit een natuurlijke bron zonder toevoegingen. Viscollageen van wild-gevangen vis is de meest zuivere vorm van collageen, zonder toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek van vis of het fokken van dieren.

Natief en gehydrolyseerd viscollageen. 

Naast het kiezen van welke soort collageen je wilt gaan gebruiken, is het ook belangrijk om te kijken naar de manier waarop het collageen wordt geëxtraheerd uit de bron. Binnen viscollageen zijn er twee belangrijke verschillen: collageen hydrolysaat en NATIEF viscollageen.

Collageen hydrolysaat

Bij gehydrolyseerd viscollageen zijn hitte, chemicaliën of zuren gebruikt om het collageen uit de huid van de vis te extraheren. Daardoor gaat de structuur van het collageen kapot en heb je een grotere hoeveelheid nodig om resultaten te ervaren (vaak een aantal gram). 

Natief viscollageen 

Natief viscollageen is zonder hitte, chemicaliën of zuren uit de huid van de vis geëxtraheerd waardoor de structuur van het collageen intact blijft. Daardoor heb je minder nodig om resultaat te ervaren (vanaf 40 mg).

Collageen supplement of collageen poeder?

Welk collageen kan ik het best kiezen? 

Collageen wordt tegenwoordig verwerkt in verschillende producten: supplementen, poeders, drankjes, crèmes, maskers enz. We weten nu wat collageen is, wat het doet, waar het goed voor is en welke soorten er allemaal zijn, maar welke soort kun je nu het beste kiezen? 

Omdat na ons 25ste levensjaar de natuurlijke aanmaak van collageen afneemt, waardoor het natuurlijke verouderingsproces op gang komt, adviseren wij om de collageenaanmaak van binnenuit te stimuleren. Wij adviseren om te kiezen voor collageen in de puurste vorm, zonder toevoegingen. Natief viscollageen is de puurste vorm, volledig intact en 100% natuurlijk. Het collageen supplement van Skin for Skin is 100% natuurlijk, gemaakt van natief collageen in de puurste vorm, geëxtraheerd uit wild gevangen Noordzee vis en daardoor volledig duurzaam en made in Holland!  

Natief collageen is zonder hitte, chemicaliën of zuren uit de huid van de vis geëxtraheerd waardoor de structuur van het collageen intact blijft. Hierdoor heb je minder collageen nodig om resultaat te ervaren (vanaf 40 mg).

De werking van viscollageen

Doordat de structuur van natief viscollageen volledig intact is, kunnen enzymen het gemakkelijk opnemen. De enzymen in de maag verknippen onder andere eiwitten voor verder transport en opname.

Wat zijn de resultaten van natief viscollageen? 

In de huid is collageen verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit. In de onderstaande huid scan is te zien dat na gebruik van het Skin for Skin collageen supplement, slechts na vijf dagen, het collageenniveau in de huid zichtbaar is toegenomen. De verschillende kleuren staan voor celactiviteit, celvernieuwing, elastine, hyaluronzuur, collageenvezels. Er is een duidelijke toename van celactiviteit, collageen, elastine en hyaluron te zien in de huid op de tweede scan. Het resultaat? Een stevigere, vollere, gehydrateerde en stralende huid!

Scan resultaten werking van natief collageen in de huid.

Collageen kopen 

Benieuwd naar wat collageen voor jou kan betekenen? Bestel dan ons collageen supplement in onze webshop! Slechts met 1 capsule per dag werken aan een gezonde, stralende en stevige huid van binnenuit. Makkelijkere kunnen wij het niet maken! 

Meer informatie  

Download hieronder ons gratis E-book over collageen! Daarin vind je ook een speciale kortingscode waarmee je 10% korting ontvangt op jouw volgende bestelling! 

Ontvang het eBook

Lees alles over collageen in ons eBook!

6 gedachten over “Wat is collageen? Alles over collageen!”

 1. Overal lees ik dat je ongeveer 10 gram collageen per dag moet nemen voor effect, vaak zelfs meer.
  Jullie supplement bevat 200 mg, dat is maar 0,2 gram. En toch is er volgens jullie maar 1 capsule per dag nodig. Ik kan bijna niet geloven dat het dan wel effect heeft.

  1. Danielle van der Sloot

   Dat klopt, wij bieden dan ook een ander soort collageen aan namelijk natief collageen. Natief collageen is intact collageen, tijdens het extractie proces worden geen hitte, chemicaliën of zuren gebruikt (in tegenstelling tot gehydrolyseerd collageen) waardoor het collageen intact blijft. Hierdoor ligt de ADH veel lager, namelijk op 40MG, in tegenstelling tot de 10 gram per dag die u bij andere aanbieders leest. Hier leest u meer over deze twee vormen collageen. Wij zijn de enige aanbieder van natief collageen omdat wij patent hebben op dit proces, vandaar dat u bij alle andere aanbieders een andere dosering leest. Beide collageen vormen werken hetzelfde en bieden mooie resultaten, het is net welke vorm u fijner vindt om te gebruiken. Het voordeel van natief collageen is de lage dosering waardoor u slechts 1 kleine capsule per dag nodig bent in plaats van scheppen poeders. De capsules zijn daarnaast geur- en smaakloos en 100% natuurlijk! Hier kunt u meer lezen over de resultaten en de ervaringen: https://skinforskin.nl/collageen-supplement-ervaring/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten