Gratis Beach Bag (t.w.v. €19,95) vanaf €85, OP=OP

Natief collageen

Collageen

Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit aanwezig in ons lichaam. De naam is afgeleid van het Griekse woord κολλώ (Colla=lijm) en betekent ook wel samenbinden. Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid in al onze bindweefsels, waaronder de huid, pezen, gewrichten, kraakbeen en botten. Collageenvezels in de huid zijn ontzettend belangrijk voor de huidstructuur en de stevigheid van de huid, naarmate we ouder worden gaat dit een steeds grotere rol spelen. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na ons 25ste levensjaar begint de aanmaak steeds verder af te nemen. De natuurlijke collageen afname is de oorzaak van huidveroudering. Collageenpoeders zijn daarom heel populair binnen de beauty-markt, maar welke vorm van collageen kun je het best gebruiken? In dit artikel lees je alles over de verschillende collageenvormen: natief collageen en gehydrolyseerd collageen.

Collageen supplementen to the rescue

Door de natuurlijke afname van collageen gaat het lichaam verouderen. In de huid heeft dit rimpels en huidverslapping als gevolg. Collageen supplementen kunnen worden ingezet om dit proces te vertragen en collageen afname te verminderen. Er zijn verschillende bronnen en vormen van collageen.

collageenpoeder
Verschillende soorten collageenpoeder

Natief collageen versus gehydrolyseerd collageen

Vaak worden beide collageen vormen met elkaar vergeleken, alsof de ene vorm beter zou moeten zijn dan de andere vorm. Er zijn echter duidelijke verschillen tussen natief collageen (intact collageen) en gehydrolyseerd collageen (verknipt collageen). De beide collageen vormen zijn daardoor niet goed vergelijkbaar. Studies met natief collageen en gehydrolyseerd collageen moeten daarom los van elkaar worden beoordeeld en niet op één hoop worden gegooid. We beschrijven hieronder de belangrijkste verschillen.

Gehydrolyseerd collageen

Bij gehydrolyseerd viscollageen zijn hitte, chemicaliën of zuren gebruikt om het collageen uit de huid van de vis te extraheren. Daardoor gaat de structuur van het collageen kapot en wordt het collageen verknipt tot kleinere deeltjes. Hierdoor heb je een grotere hoeveelheid nodig om resultaten te ervaren, de ADH ligt op een 6-10 gram.

Natief collageen

Natief collageen is zonder hitte, chemicaliën of zuren uit de huid van de vis geëxtraheerd waardoor de structuur van het collageen intact blijft. Door deze manier van extraheren behoudt het collageen haar biologische activiteit. Doordat het collageen intact is gebleven tijdens het extractie proces zijn resultaten al te meten vanaf 40MG. De ADH van natief collageen ligt daarom aanzienlijk laag (vanaf 40 mg). Skin for Skin heeft patent op natief viscollageen en is daarom de enige aanbieder van deze vorm van collageen.

Beide vormen van collageen hebben hele mooie resultaten, het is net welke vorm de klant fijner vindt om te gebruiken.

Voordelen van natief collageen

Skin for Skin is de enige aanbieder van natief viscollageen omdat zij patent hebben op deze vorm. Skin for Skin gebruikt de reststroom van haar moederbedrijf Varia Vis als bron voor het collageen. Varia Vis verwerkt dagelijks verse Noordzeevis voor de voedingsindustrie. Bij dit proces blijft de huid van de vis vaak over als restroom. Deze huid zit juist boordevol collageen. Middels een 100% natuurlijk, duurzaam en gepatenteerd proces wordt het collageen uit de huid van de vis geëxtraheerd. Het krachtige, intacte collageen wordt verwerkt in kleine, geur- en smaakloze capsules. Daarnaast verwerkt Skin for Skin haar collageen in gezichtsmaskers, serumcapsules en een crème.

natief collageen
Natief collageen verwerkt in beautyproducten

Resultaten van natief collageen

In de huid is collageen verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit. In de onderstaande huid scan is te zien dat na gebruik van het Skin for Skin collageen supplement, slechts na vijf dagen, het collageenniveau in de huid zichtbaar is toegenomen. De verschillende kleuren staan voor celactiviteit, celvernieuwing, elastine, hyaluronzuur, collageenvezels. Er is een duidelijke toename van celactiviteit, collageen, elastine en hyaluron te zien in de huid op de tweede scan. Het resultaat? Een stevigere, vollere, gehydrateerde en stralende huid!

resultaten collageen
De resultaten van natief collageen in de huid.

1 gedachte over “Natief collageen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten