GRATIS SAMPLES BIJ ALLE ORDERS

Maak je huid herfst-klaar!

De bladeren vallen van de bomen, de temperatuur koelt af en de dagen worden korter: het is weer herfst! Dit seizoen brengt veel warmte en gezelligheid met zich mee, de warme truien komen weer uit de kast en de kachel gaat aan. Deze veranderingen van het weer en de verwarming thuis, hebben helaas een wat minder leuk effect op je huid. Welke effecten dit zijn en hoe je dit kan voorkomen of zo goed mogelijk kan verzorgen, leggen we je graag uit in deze blog!

Droge huid in de herfst?

Om te beginnen met de belangrijkste verandering: de hydratatie van de huid. In eerste instantie zou je denken dat het koude weer het grootste effect op de huid heeft, maar dit is niet helemaal waar. De plek waar je huid namelijk het meest uitdroogt in de herfst is in je eigen huis. Door de kou buiten, draaien we de verwarming omhoog met tot gevolg een droge, warme lucht. Ook brengen we in de herfst veel meer tijd thuis door om de kou buiten te vermijden, dit betekent dat we lange tijd in een warme droge lucht zitten zonder frisse, vochtige buitenlucht. Die lagere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de huid zijn vocht verliest aan de omgeving en daardoor droger gaat aanvoelen en kan zelfs schrale plekken, schilfers en jeuk tot gevolg hebben.

Geef je huid een hydratatie boost

Het is dus belangrijk om te investeren in de hydratatie van je huid. Dit kan door middel van hydraterende crèmes die je dagelijks gebruikt,  of door middel van een heerlijke booster: het hydraterende “Get me glowing” sheetmasker van Skin for Skin. Dit masker geeft de huid een hydraterende boost die meteen effect heeft! Uit de resultaten ,hieronder te zien, is af te lezen dat na 1 x gebruik van het Skin for Skin sheet masker, de vochtwaarde in de huid met 10 punten is toegenomen. Zeker een effectief product om je huid te hydrateren in de komende herfstdagen!

Scanresultaten voor en na gebruik van het glow masker!

Oké, de warmte en daardoor droge lucht in huis doen onze huid dus geen goed. Maar hoe zit dat met een verleidelijk lange warme douche of uitgebreide badsessie? Dit voelt heerlijk aan, maar is voor de huid een stuk minder prettig, het droogt je huid namelijk uit.  De pH-waarde van water is 7, terwijl de PH waarde van de huid rond de 5.2 ligt. Dit betekent dat de huid juist geen vocht opneemt maar aangetast wordt door het verschil in de pH-waarde. De beschermlaag van de huid wordt aangetast doordat het richting de pH-waarde van water gaat, met moeite tot herstel als gevolg. Een tip is dus om niet te lang en ook niet te warm te douchen of badderen.

SPF in de herfst?

Nog een invloed op de huid is UV-straling. Door de kou en het wat slechtere weer zijn we geneigd om geen SPF te gebruiken, maar de schadelijke UV-straling is altijd aanwezig in de zon, ook als deze minder hevig schijnt of als het bewolkt is – de straling gaat namelijk dwars door wolken heen. Dat betekent dat je het hele jaar door bent blootgesteld aan een straling die zorgt voor huidveroudering, pigmentvlekken, verslapping van de huid en die rimpeltjes creëert. SPF biedt een beschermlaag; een soort barrière op de huid tegen vervuiling van de lucht van buitenaf, wat weer een bescherming is tegen het huidverouderingsproces. SPF is vaak al aan crèmes en andere huidproducten toegevoegd, maar wij adviseren om altijd een aparte SPF te gebruiken en die ook regelmatig aan te brengen.

Herfst voeding
Herfst groente

Voeding in de herfst voor een mooie huid

Verzorging van buitenaf is al het halve werk, maar de binnenkant verzorgen is net zo belangrijk om de gezondheid van je huid te versterken en te behouden. Zo kan voeding een rol spelen in het gezond houden van de huid tijdens de herfst. Om een droge huid tegen te gaan is het belangrijk dagelijks voeding met voldoende essentiële vetzuren te eten. Bijvoorbeeld vette vis of avocado’s. Het is daarnaast belangrijk om evenwichtig te eten zodat je lichaam alle belangrijke stoffen uit je voeding kan halen. Voor een mooie huid zijn vitamine A, B en C heel belangrijk. Herfstgroenten zoals pastinaak, pompoen en spruitjes zitten bomvol met deze vitaminen, en naast dat het gezond is, zijn ze ook nog eens super lekker! Een win-win situatie dus ;).

Het Skin for Skin collageen supplement.
Collageen supplement tegen een droge huid

Collageen tegen een droge huid

Last but not least: collageen. Collageen trekt vocht aan en heeft een hoog hydraterend vermogen. Aan de ene kant is het dus belangrijk om de huid van buitenaf te hydrateren, maar door dagelijks collageen in te nemen herstel je de vochtbalans van binnenuit. Gebruikers van Skin for Skin collageen ervaren daarom ook een stevigere huid die veel minder droog aanvoelt, perfect om deze herfst met een mooie, gezonde huid door te komen! Shop hier ons collageen supplement.

Met deze producten en tips ben je helemaal voorbereid om je huid te verzorgen en met een gezonde en mooie huid de herfst door te komen. Geniet van het seizoen en de knusheid, maar wees ondertussen ook een beetje lief voor je huid.

Benieuwd naar de Skin for Skin producten die de huid herfst-klaar maken? Je shopt ons collageen supplement, sheetmasker en onze teablends hier!

Liefs,

Team Skin for Skin 

Ontvang het eBook

Lees alles over een sterke en gezonde huid in ons eBook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten