De beste tips voor een onrustige huid

Heeft jouw huid – jammer genoeg – nog geen afscheid genomen van de (puber)puistjes, rode vlekjes en onzuiverheden? Lees dan deze tips om binnen no-time van die onrustige huid af te komen. Bye bye puistjes en onzuiverheden!

Op een onzuivere huid zit natuurlijk niemand te wachten, maar het wordt nóg vervelender als je de twintig al heel wat jaren gepasseerd bent. Die puberende tienerjaren liggen steeds verder achter je, maar de puistjes en pukkels hebben je huid nog niet verlaten. Je schrobt je een ongeluk met dure middeltjes van de drogist, maar niets lijkt te helpen. Volgens huidspecialisten is dit goed te verklaren, want deze producten bevatten vaak agressieve en overbodige stoffen die niet bij ieder huidtype passen. Ik geef je een aantal tips die wél werken tegen een onrustige huid, zonder alle bijwerkingen.

# 1 Pas je voedingspatroon aan

Een onrustige huid is soms het gevolg van verkeerde voeding. Groente en fruit rijk aan antioxidanten, zink en selenium zijn juist heel goed voor je huid! Eet daarnaast voldoende fruit met vitamine C, yoghurt, zalm, noten en avocado’s. Drink ook voldoende water en groene thee om je huid te hydrateren en soepel te houden.
Lees ook: Deze voeding zorgt voor een stralende huid

#2 Gebruik make-up die de huid niet verstopt

Gebruik make-up zonder paraffine/vaseline, parfum en chemische stoffen. Misschien dacht je dat dit advies alleen opgaat voor vrouwen met een gevoelige huid, maar niets is minder waar! Veel make-up producten verstoppen je huid, waardoor je poriën niet meer goed kunnen ademen.

#3 Reinig je huid twee keer per dag

We know hoe graag je dit weleens over zou willen slaan. Maar na een avondje stappen vermoeid in je bed kruipen mét make-up, kun je echt beter niet doen. Maak je huid twee keer per dag schoon met lauwwarm water en een PH-neutrale zeep. Zo blijft je huid goed ademen en voorkom je verstoppingen van je poriën.

#4 Hydrateer je huid met een goede crème

Dat je zowel een dag- en nachtcrème uit je kleine budget moet schrapen is onzin. Het verschil tussen beide is alleen de toevoeging van een bescherming voor UV-straling van de zon. Investeer dus in een goede crème die je na het reinigen van je huid aanbrengt. Zo blijft je huid gehydrateerd en soepel.

#5 Blijf van je huid af

Dit klinkt misschien gek, maar blijf zoveel mogelijk af van je huid. Krabben, peuteren en uitknijpen van puistjes en onzuiverheden kan ontstekingen en littekens veroorzaken.
Gebruik daarom ook een (schone!) kwast bij het aanbrengen van je make-up. Je (ongewassen) handen gebruiken voor je make-up kan voor verstoppingen en infecties zorgen, evenals een vieze kwast. Verzorg daarom ook je kwasten goed en maak ze regelmatig schoon.

#6 Slaap genoeg

Genoeg nachtrust is een must voor een gezonde en stralende huid! Zorg ervoor dat je minimaal 8 uur per nacht slaapt voor een uitgerust en gezond lichaam.

#6 Bescherm je huid goed tegen de zon

Door de UV-straling van de zon en de zonnebank heb je meer kans op pigmentvlekken. Daarom is het een must om je huid goed te beschermen, door middel van een (dag)crème met goede PH-factor.

#7 Skin for Skin

Gebruikers van Skin for Skin ervaren een stevigere huid en strakkere huid die veel minder droog voelt! Daarnaast ervaren ze dat hun huid rustiger, egaler en rimpels kan helpen verminderen. Probeer het zelf ook om te zien wat het voor jouw huid kan doen.

Skin for Skin handtekening

Ontvang het eBook

Lees alles over een sterke en gezonde huid in ons eBook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *