Gratis Beach Bag (t.w.v. €19,95) vanaf €85, OP=OP

Mooi haar: werken aan sterk, gezond en glanzend haar!

Het werken aan mooi haar is voor veel vrouwen (en mannen!) een eindeloze strijd. Stress, hormonen, genen, verkeerde producten, medicijnen; onze haren krijgen heel wat te verduren! Goede verzorging, styling en natuurlijke producten zijn een mooie basis om te werken aan mooi haar, maar van binnenuit is er ook heel wat te verbeteren! In deze blog leggen we uit hoe ons haar is opgebouwd, hoe haarproblemen ontstaan en hoe ons 100% natuurlijke haarsupplement mooi haar van binnenuit kan ondersteunen. 

Hoe is ons haar opgebouwd? 

Om te werken aan mooi haar is het belangrijk om eerst eens te kijken naar hoe ons haar is opgebouwd. We staan er vaak niet bij stil, maar de haar ligt met het haarzakje geworteld in de huid. De verzorging van die huid heeft dus wel degelijk effect op onze haren. De haarzakjes krijgen voeding van binnenuit, via de bloedvaten. Om de haarzakjes heen vinden we allemaal bloedvaatjes. Deze bloedvaten bestaan voor een groot deel uit collageen! Vanuit de bloedbaan krijgen de haarzakjes voedingsstoffen en zuurstof aangeleverd. Hoe meer voeding de haren krijgen, hoe beter de haren kunnen groeien en hoe sterker ze worden. 

De opbouw van onze haren! Werken aan mooi haar!
De opbouw van onze haren.

Hoe ontstaat haaruitval, broos haar en gespleten haarpunten?

Wanneer we ouder worden neemt de kwaliteit van onze bloedvaten af. Wanneer dat bij het haar van toepassing is gaan we zien dat het haar verzwakt. Het haar krijgt te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor kan haaruitval ontstaan, het haar wordt broos, dof en zwak. Hoe beter jij voor je bloedvaten zorgt en de toevoer van voedingsstoffen, hoe mooier het haar eruit ziet. Wanneer het haar voldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgt, zal de haaruitval ook afnemen. Je haar kan zich beter hechten met de kiem en de haarwortel in je huid. Daardoor kunnen de haren beter voedingsstoffen en zuurstof opnemen en zal je haar weer mooi en glanzend zijn. Meer lezen over haaruitval? Lees dan ‘WAT TE DOEN TEGEN HAARUITVAL’

Hoofdhuid problemen 

Daarnaast hebben we nog een factor die van belang is voor mooi haar; de talgklier. Naast elk haarzakje zit een talgklier. Die talgklier zorgt ervoor dat het haar lekker soepel blijft en zijn vetten meekrijgt. Heb jij een hele droge schilferige hoofdhuid? Dan is de conditie van je haar eigenlijk al een stuk minder, want je hebt een tekort aan vetten.  Daardoor zit eigenlijk je complete haar niet lekker in z’n velletje (letterlijk). Hoe beter je voor je haar zorgt, hoe beter het kan groeien, des te sterker het kan zijn en hoe meer glans het krijgt. Ook de hoofdhuid kun je van binnenuit verzorgen met suppletie. Lees snel verder! 

Voedingstoffen en haarvitamines voor mooi haar

Wanneer er een tekort is aan voedingsstoffen en zuurstof zal je zien dat de kwaliteit van je haar (en nagels) achteruitgaat. Dat tekort moet je opvullen en kun je doen met suppletie. De volgende voedingsstoffen zijn belangrijk om mooi haar te krijgen: 

  • Vitamine C: vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, de normale werking van bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en soepele aderen. Aangezien de bloedvaten en aderen om het haarzakje de haren voeden is vitamine C met collageen een mooie basis voor mooi haar. 
  • Biotine: biotine houdt de haren sterk en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast is biotine goed voor de glans van het haar. 
  • Seleen: seleen is belangrijk voor de conditie van het haar, de normale haargroei en het behoud van glanzend haar. Ook seleen houdt de haren sterk. 
  • Zink: ook zink is belangrijk voor de normale haargroei, de conditie van het haar, sterk haar en de glans van het haar. 
  • Koper: koper draagt bij tot een normale pigmentatie (kleur) van het haar. 
Naast de haren zelf, is het ook erg belangrijk om de huid om de haren heen te verzorgen! De volgende voedingsstoffen zijn belangrijk voor de verzorging van de huid van binnenuit: 
Haarsupplement voor mooi haar!
Het Skin for Skin haarsupplement.
  • Vitamine C: vitamine C ondersteunt de huid, helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid. 
  • Vitamine A: vitamine A voedt de huid van binnenuit, ondersteunt het herstellend vermogen en helpt bij het gezond houden van de huid. 
  • Biotine: biotine is belangrijk voor de huid en ondersteunt de normale huid. Biotine helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en het gezond houden van de huid. 
  • Zink: ook zink is belangrijk voor de inwendige huidverzorging. Zink voedt de huid van binnenuit en stimuleert het behoud van een normale huid. 
  • Vitamine B2: Ook vitamine B2 voedt de huid van binnenuit, ondersteunt het herstellend vermogen en helpt bij het gezond houden van de huid. 

Haarsupplement voor mooi haar van binnenuit 

Wil jij werken aan sterk, gezond, glanzend en mooi haar? Skin for Skin kan je daar zeker bij helpen! Ons unieke haarsupplement heeft als basis ons eigen collageen met vitamine C. Daarnaast bevat ons haarsupplement de volgende haarvitamines: biotine, seleen, zink, koper, silicium, vitamine A en vitamine B2. Ons haarsupplement is echt ‘Made in Holland’ en uniek door ons eigen collageen! Begin vandaag met het werken aan mooi haar, slechts 1 capsule per dag! Klik hier om naar de shop te gaan! 

In deze video legt onze huidspecialist Stien nog eens haarfijn uit hoe haaruitval en andere problemen ontstaan en wat je kunt doen om te werken aan mooi haar! Klik hier om naar de video te gaan! Wil je graag meer informatie over het haar en hoe Skin for Skin werkt? Download hieronder het E-book met alle informatie over het haar en ontvang een kortingscode die te gebruiken is in onze webshop.

Ontvang het eBook

Lees alles over collageen en haar in ons eBook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten