Gratis Beach Bag (t.w.v. €19,95) vanaf €85, OP=OP

Wat doet collageen voor de huid?

Collageen is hét beauty ingrediënt van deze tijd. Het is niet meer weg te denken uit de beauty industrie.  Collageen en huid, wat heeft het met elkaar te maken? Wat doet collageen voor de huid? En wat is het beste collageen supplement voor de huid? We vertellen je in dit artikel graag meer over de voordelen van collageen voor de huid. 

Wat is collageen? 

Collageen is een ontzettend belangrijk lijmvormend eiwit aanwezig in ons lichaam.  Collageen is afgeleid van het Griekse woord κολλώ (Colla=lijm) en betekent ook wel samenbinden. Onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaan uit collageen. Meer weten over collageen? Lees dan ‘wat is collageen‘ of download ons gratis E-book over collageen onderaan de pagina!

Wat doet collageen voor de huid? 

Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid in al onze bindweefsels, waaronder de huid, pezen, gewrichten, kraakbeen en botten. Collageenvezels in de huid zijn belangrijk voor de huidstructuur en de stevigheid van de huid, naarmate we ouder worden gaat dit een steeds grotere rol spelen.

opbouw van de huid
Collageen zorgt in de huid voor stevigheid en elasticiteit.

De opbouw van de huid

Laten we eerst eens kijken naar de opbouw van onze huid. Onze huid is opgebouwd uit drie lagen (die weer bestaan uit meerder lagen): 

  • Opperhuid: deze huid wordt blootgesteld aan de zon.
  • De lederhuid, ook wel de dermis genoemd: Deze laag geeft stevigheid aan de huid en is tevens de opslag van collageen. 
  • Onderhuids bindweefsel: Deze laag bestaat uit aderen, bloedvaten, lymfeklieren, vetweefsel enz. 

Collageen in de huid

Collageenvezels bevinden zich dus in de dermis/lederhuid, de laag onder de opperhuid. In de lederhuid bevinden zich de fibroblasten. Fibroblasten zijn de belangrijkste cellen van het bindweefsel. Die fibroblasten produceren collageen, elastine, glucosamine glucanen en hyaluronzuur. Eigenlijk alle ingrediënten die je nodig hebt voor een gezonde, strakke huid. Deze fibroblasten maken met elkaar verbinding en hoe ouder je wordt, hoe slechter deze verbinding wordt, des te minder fibroblasten je hebt en hoe minder collageen, elastine, GAG’s en hyaluronzuur je huid aanmaakt.  Op die manier gaat je huid verouderen. 

Collageen afname in de huid.

Collageen afname in de huid

Onder andere in onze huid wordt dus collageen aangemaakt en het zorgt daar voor stevigheid, elasticiteit, structuur en hydratatie. Helaas neemt dit natuurlijke proces geleidelijk af bij het ouder worden. Ons lichaam maakt na ons 25ste levensjaar steeds minder collageen aan, waardoor het natuurlijke verouderingsproces op gang komt.

Dat kun je eigenlijk vergelijken met een brug. Als je een brug hebt waar maar twee pijlers onder staan, dan gaat de brug op een gegeven moment verzakken. Dat gebeurt er dus eigenlijk ook in de huid wanneer deze gaat verouderen, de huid verslapt (zakt in) en zo ontstaan de eerste rimpels. Wanneer je meer steunpilaren onder de huid zou plaatsen, collageenvezels, ga je dus eigenlijk de balans terugbrengen in de huid. Zo zorg je ervoor dat jouw huid op een natuurlijke manier wordt ondersteund. Dat kun je doen door verschillende suppletie in te nemen, op je voeding te letten of een gezonde lifestyle te hanteren.

collageen poeders, collageen drankjes, collageen supplementen.. wat werkt het beste?

Collageen supplementen voor de huid

Er zijn veel mogelijkheden om extra collageen in te nemen: collageen poeders, collageen tabletten, collageen drankjes, collageen crèmes… maar welk collageen werkt nu het beste voor de huid? 

Collageen kan gewonnen worden uit verschillende natuurlijke bronnen zoals vissen, dieren en planten. Viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen. De structuur is vergelijkbaar met die van de menselijke huid. Binnen viscollageen zijn twee verschillende soorten: 

Gehydrolyseerd collageen 

Bij gehydrolyseerd collageen zijn hitte, chemicaliën of zuren gebruikt om het collageen uit de huid van de vis te extraheren. Hierdoor gaat de structuur van het collageen kapot en heb je een grotere hoeveelheid nodig om resultaten te ervaren (vaak een aantal gram). Deze vorm van collageen is vaak verwerkt in collageen poeders of collageen tabletten, vaak heb je hier meerder tabletten/ scheppen poeder per dag van nodig om effecten te ervaren. 

Natief collageen

Natief collageen is zonder hitte, chemicaliën of zuren uit de huid van de vis geëxtraheerd waardoor de structuur van het collageen intact blijft. Hierdoor heb je minder collageen nodig om resultaat te ervaren (vanaf 40 mg). Deze vorm van collageen is zeer krachtig, waardoor je met 1 supplement per dag al resultaten ervaart. Het verkrijgen van natief collageen is een gepatenteerd proces. Het viscollageen supplement van Skin for Skin is daarom het enige natieve collageen supplement op de markt. 

Wil je meer weten over welke soort je het beste kunt kiezen? Lees dan ‘collageen poeder of supplement‘.

De werking van natief collageen

Doordat de structuur van natief collageen volledig intact is, kunnen enzymen het collageen gemakkelijk opnemen. De enzymen in de maag verknippen onder andere eiwitten voor verder transport en opname.

Wat zijn de resultaten van natief viscollageen 

In de huid is collageen verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit. In de onderstaande huid scan is te zien dat na gebruik van Skin for Skin collageen, slechts na vijf dagen, het collageenniveau in de huid zichtbaar is toegenomen. De groene stipjes staan voor ons bindweefsel/collageen vezels. De witte stipjes laten ons collageen zien, blauw hyaluronzuur en rood en geel is celactiviteit vernieuwing. Het resultaat? Een stevigere, vollere, gehydrateerde en stralende huid! 

Scan resultaten collageen
De werking van natief collageen in de huid.

Ervaringen met natief collageen voor de huid 

Rena: Dit product gebruik ik nu al een paar jaar en zou niet meer zonder willen. Mijn haar is een stuk dikker geworden en mijn huid gladder. Maar het allerfijnst vind ik dat ik bijna geen pijn meer in mijn schouder en heup heb door de artrose.

Madeleine Jonkers: Mijn haar en huid zijn zoveel mooier en beter geworden na het gebruik van collageen van skin for skin. Mooi en goed Nederlands product!

Nelleke: Top product ? mijn huid ziet er veel gladder uit en mijn frons is helemaal verdwenen. Ook van mijn zwakke enkel heb ik veel minder last nu.

Manuelle: Al vanaf het begin grote fan van dit product. Stevige nagels, glanzende en rustige huid. Ik hoef nauwelijks nog te smeren. Geen schilfers meer. Ook de talgproductie op mijn hoofdhuid is verminderd. Capsules zijn makkelijk door te slikken.

Mary: Het eerste product van Skin for Skin wat ik nu al ruim 2 jaar gebruik. Ik wil niet meer zonder, zoveel voordelen ervaar ik van collageeninname! Al was het maar die akelige koortslippen die ik niet meer heb! (Heb ik geleerd van het team: lysine is het toverwoord, en laat dat nu in hun collageen zitten!) Heel erg tevreden.

Disclaimer: Dit is slechts een greep uit de ervaringen van gebruikers van Skin for Skin collageen. Meer ervaringen zijn te lezen op deze pagina. De ervaringen zijn geen wetenschappelijke claims over het product. Lees hier meer over de werking van en de ervaringen met collageen

Collageen kopen 

Benieuwd naar wat collageen voor jou kan betekenen? Bestel ons collageen supplement in onze webshop! Slechts met 1 capsule per dag werken aan een gezonde, stralende en stevige huid van binnenuit. Makkelijkere kunnen wij het niet maken! 

Meer informatie over collageen 

Download hieronder ons gratis E-book over collageen! Daarin vind je ook een speciale kortingscode waarmee je 10% korting ontvangt op jouw volgende bestelling! 

Ontvang het eBook

Lees alles over beautiful aging in ons eBook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten