Voor 14.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Hoeveel collageen per dag heb je nodig?

Collageen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de beauty- en gezondheidsindustrie. Dat is maar goed ook, want dit gouden eiwit levert ontzettend veel voordelen. Maar hoeveel collageen per dag heb je nodig om die voordelen te ervaren? We leggen het je graag uit! 

Het gouden eiwit collageen

Collageen is een ontzettend belangrijk eiwit in ons lichaam. Je kunt het zien als een soort lijm-eiwit, overal in ons lichaam zorgt het voor stevigheid en elasticiteit: de botten, pezen, spieren, kraakbeen, bindweefsels, huid, haren, nagels, tanden. Na ons 25ste levensjaar maakt ons lichaam steeds minder collageen aan waardoor het natuurlijke verouderingsproces op gang komt. Overal in ons lichaam neemt het collageen langzaam af. In de huid kun je collageen zien als de bakstenen van de huid, het houdt de huid stevig en elastisch. Wanneer het collageen daar afneemt verslapt de huid, zakt de huid in en zo ontstaan rimpels. 

Dit collageen tekort kun je gelukkig aanvullen! 

hoeveel collageen per dag
Hoeveel collageen per dag ben je nodig? Kijk daarvoor goed naar de vorm collageen en laat je niet misleiden!

Hoeveel collageen per dag heb je nodig? 

Collageen vind je in verschillende vormen; plantaardig collageen, rundercollageen, varkenscollageen en viscollageen. Viscollageen is de meest pure vorm van collageen, de structuur van viscollageen komt het meest overeen met de structuur van menselijk collageen. Binnen de vorm viscollageen heb je twee soorten: gehydrolyseerd viscollageen en natief viscollageen. De hoeveelheid collageen die per dag nodig is om resultaten te ervaren verschilt per vorm van collageen. 

Hoeveel collageen heb je nodig van gehydrolyseerd collageen? 

Het verschil tussen de twee vormen viscollageen zit in de manier van extraheren; het collageen uit de huid van de vis halen. Bij gehydrolyseerd collageen wordt tijdens het extractie proces gebruik gemaakt van hitte, chemicaliën of zuren. Hierdoor wordt de structuur van het collageen verknipt. Wanneer je collageen oraal inneemt komt het in de maag terecht. Daar in de maag breken enzymen het collageen af tot aminozuren. Die aminozuren worden via de dunne darm afgegeven aan de bloedbaan en gaan zo het lichaam in. Wanneer je al verknipt collageen aanlevert, wat de enzymen in de maag nog eens moeten verknippen, heb je dus meer collageen nodig om resultaten te ervaren. 

Bij gehydrolyseerd collageen is de aanbevolen hoeveelheid vaak tussen de 6 en 10 gram per dag. Deze vorm van collageen vind je vaak in poeders en drankjes. 

Hoeveel collageen heb je nodig bij natief collageen?  

Bij natief collageen blijft de structuur intact tijdens het extractie proces. In tegenstelling tot gehydrolyseerd collageen, worden tijdens het extractie proces van natief collageen geen hitte, chemicaliën of zuren gebruikt. Hierdoor blijft de structuur van deze vorm van collageen volledig intact. Wanneer dit collageen aankomt in de maag, kunnen enzymen het collageen gemakkelijk verknippen tot aminozuren. Van deze vorm van collageen heb je dus een aanzienlijk minder grote hoeveelheid nodig om resultaten te ervaren. Bij natief collageen zijn resultaten al te zien vanaf 40 MG. Skin for Skin is de enige aanbieder van natief collageen en heeft patent op dit extractie proces. Wij verwerken 200MG natief viscollageen in handige capsules. 

Conclusie

Van gehydrolyseerd collageen is de aanbevolen hoeveelheid per dag tussen de 6 en 10 gram. Bij natief collageen is de structuur nog volledig intact, waardoor je bij 40MG per dag al resultaten ervaart. 

Beide vormen van collageen leveren mooie resultaten. Wij adviseren altijd te gaan voor de vorm die voor jou het meest makkelijk is. Laat je niet misleiden door verkooppraatjes van collageenproducten met een ontzettend grote hoeveelheid collageen daarin, beide vormen werken echt anders en zijn niet te vergelijken. 

Hoe wordt collageen opgenomen door ons lichaam? 

We weten nu hoeveel collageen we per dag nodig zijn, maar hoe wordt dit collageen door ons lichaam gebruikt na inname? Collageen bestaat uit aminozuren. Een collageen vezel in ons lichaam is opgebouwd uit de aminozuren: proline, glycine en hydroxyproline. Wanneer we collageen oraal innemen, komt het in de maag terecht. De enzymen in de maag verknippen het collageen tot aminozuren. Die aminozuren komen uiteindelijk via de dunne darm in de bloedbaan terecht en worden zo gebruikt daar waar het lichaam ze nodig heeft. De aminozuren proline, glycine en hydroxyproline worden door de fibroblasten (belangrijke cellen in de huid) gebruikt om nieuw collageen aan te maken. Zo kan extra collageen innemen het ontstane collageen tekort aanvullen. 

collageen poeders en supplementen ervaringen
Verschillende vormen van collageen producten; welke vorm vind jij het makkelijkst?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een collageen product? 

Collageen vind je terug in verschillende soorten producten: supplementen, poeders, drankjes, crèmes, zelfs in collageen koffies. Welke vorm van collageen kun je nu het beste innemen? 

  • Kies altijd voor de meest pure vorm van collageen 
  • Het is belangrijk om de meest pure vorm van collageen te kiezen. Varkens en runderen krijgen vaak hormonen of medicijnen toegediend. Ook gebruiken sommige aanbieders van viscollageen kweekvis zoals tilapia of pangasius als bron voor hun collageen. Bij natief viscollageen worden geen hitte, chemicaliën of zuren gebruikt, dit komt dus ook niet in het eindproduct terecht. Natief viscollageen is de meest pure, natuurlijke vorm van collageen. 
  • Kies een collageen product met vitamine C 
  • Vitamine C is de bouwstof van collageen. Zonder vitamine C kan er namelijk geen hydroxyproline gevormd worden, een van de drie aminozuren waar een collageenvezel uit bestaat. Extra vitamine C in een collageen product is dus een mooie toevoeging. 
  • Kies een vorm die voor jou werkt
  • Bij collageen is consistentie erg belangrijk. Wanneer je wilt afvallen bereik je niets door 1 keer naar de sportschool te gaan en daarna dagenlang niets te doen. Zo werkt het ook bij een collageen tekort opvullen. De inname van collageen moet consistent zijn en iedere dag. Kies daarom voor een product dat voor jou het beste werkt; pil, poeder of drankje. Zelf vinden wij capsule vorm het fijnst, omdat dit gemakkelijk in te nemen is en volledig smaakloos is. 

Meer lezen over de keuze tussen een collageen poeder of een collageen supplement? Lees dan ook ons artikel: Collageen poeder of een collageen supplement?

Het Skin for Skin collageen supplement 

Skin for Skin is de eerste aanbieder van natief viscollageen. Wij verwerken ons natieve viscollageen met extra vitamine C in handige kleine capsules. De bron van ons natieve viscollageen zijn de vishuiden die overblijven tijdens het verwerkingsproces van wild gevangen Noordzeevis voor de voedingsindustrie. Hiermee zijn wij volledig circulair, 100% natuurlijk, made in Holland en ontzettend duurzaam. De vis wordt niet gevangen om ons collageen product te maken, wij gebruiken de reststroom van de voedingsindustrie om een hoogwaardig collageen product te maken. 

De resultaten van Skin for Skin collageen 

Wij krijgen vaak de vraag van nieuwe klanten: “waarom heb ik van jullie collageen maar 1 kleine pil nodig terwijl ik van andere merken grote scheppen poeders moet gebruiken? Werkt jullie collageen dan wel?”  Die vraag is heel begrijpelijk, zeker omdat bijna alle aanbieders op de collageenmarkt gehydrolyseerd collageen aanbieden en dus 6 tot 10 gram per dag adviseren. Ons collageen supplement bevat 200MG natief viscollageen, vanaf 40MG natief collageen zijn al resultaten te zien. De resultaten van ons krachtige collageen supplement zijn dan ook ontzettend mooi. Met onze huidscan kunnen wij een kijkje in de huid nemen om zo te zien wat ons collageen daar doet. 

Scan resultaten collageen
De werking van natief collageen in de huid.

In de bovenstaande huid scan is te zien dat na gebruik van Skin for Skin collageen, slechts na vijf dagen, het collageenniveau in de huid zichtbaar is toegenomen. De groene stipjes staan voor ons bindweefsel/collageen vezels. De witte stipjes laten de celactiviteit zien en blauw hyaluronzuur. Het resultaat? Een stevigere, vollere, gehydrateerde en stralende huid!  

Collageen kopen 

Benieuwd naar wat collageen voor jou kan betekenen? Bestel ons collageen supplement in onze webshop! Slechts met 1 capsule per dag werken aan een gezonde, stralende en stevige huid van binnenuit. Makkelijker kunnen wij het niet maken!

Meer weten over collageen? 

Download hieronder ons gratis E-book over collageen! Daarin vind je ook een speciale kortingscode waarmee je 10% korting ontvangt op jouw volgende bestelling!

Ontvang het eBook

Lees alles over collageen in ons eBook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten