BUY 3 SUPPLEMENTS GET 1 FREE

Hoe kun je jouw haar sneller laten groeien en de haargroei stimuleren?

Hoe kun je haar sneller laten groeien? Een vraag waar veel vrouwen (en mannen) mee zitten. In dit artikel leggen wij je alles uit over de verschillende haargroei fases, hoe snel haar groeit en hoe je jouw haargroei kunt stimuleren. Lees snel verder!

Hoe snel groeit haar? 

Haar groeit niet oneindig door. Een haar groeit gemiddeld 2 tot 6 jaar, daarna valt de haar uit. Hoofdharen groeien gemiddeld 0,3 millimeter per dag, dat is ongeveer 1 centimeter per maand. Een vrouw kan dus maximaal een haarlengte van 80 centimeter bereiken. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen, zo heeft Xie Qiuping het langste hoofdhaar ter wereld: 5,627 meter. 

De fasen van haargroei

Om beter te begrijpen hoe je jouw haren sneller kan laten groeien is het belangrijk om te weten hoe een haar groeit. Je haren groeien namelijk in een cyclus met verschillende fasen: 

 1. Groeifase (anagene fase): Dit is de fase waarin het haar groeit. De haar zit met het haarzakje geworteld in de hoofdhuid en krijgt zuurstof en voeding via de bloedbaan om te kunnen groeien. Ongeveer 80% tot 90% van je haren zit in deze fase. De groeifase duurt  gemiddeld twee tot zes jaar. Mensen met lang haar hebben een langere anagene fase dan mensen met kort haar. 
 2. Overgangsfase (Catagene fase): Na de groeifase gaan de haren de catagene fase in. In deze fase stopt het haar met groeien en maakt het zich los van de bloedtoevoer. De haren krijgen daardoor dus steeds minder voedingsstoffen en zuurstof. Deze overgangsfase duurt gemiddeld twee tot drie weken. 
 3. Rustfase (Telogene fase): In deze rustfase rusten de haren, terwijl er nieuwe haren onder de oude haren beginnen te groeien. De rustfase duurt gemiddeld drie maanden. Uiteindelijk valt de oude haar uit en begint de cyclus weer opnieuw met een nieuwe haar. 
Hoe snel groeit haar
Hoe snel groeit haar? De verschillende groeifases van het haar.

Haar sneller laten groeien 

Hoewel het per persoon verschilt hoe lang een haar in de groeifase zit, kun jij je haar sneller laten groeien. Om het haar sneller te laten groeien is het belangrijk de haren te voorzien van een goede toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. De haren groeien namelijk doordat ze zuurstof en voedingsstoffen krijgen vanuit de bloedbaan. Het haarzakje ligt geworteld in de hoofdhuid en is verbonden met bloedvaatjes en aderen. Goed zorgen voor de hoofdhuid is daarom ook erg belangrijk wanneer je de haargroei wilt versnellen.

Haaruitval
Haaruitval en kaalheid verminderen met het haarsupplement van Skin for Skin

Hoofdhuid massage 

De toevoer van zuurstof en voedingsstoffen kun je verbeteren door dagelijks je hoofdhuid een massage te geven. Wanneer je jouw hoofdhuid masseert, stimuleer je de doorbloeding en daardoor de bloedtoevoer naar de haarzakjes toe. De haren krijgen op die manier meer zuurstof en voedingsstoffen en zo kan je haar sneller groeien. Probeer eens een haar massageborstel voor een goede hoofdhuid massage!

Haarvitamines 

Om je haar sneller te laten groeien is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. De haarvitamines biotine, seleen en zink houden je haren sterk en dragen bij aan een normale haargroei. Deze mineralen zijn erg belangrijk wanneer je jouw haargroei wilt versnellen. Daarnaast draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten. Aangezien de bloedvaten en aderen om het haarzakje de haren voeden is vitamine C met collageen een mooie basis voor mooi haar. Het haarsupplement van Skin for Skin bevat al deze haarvitamines en mineralen en stimuleert zo de haargroei.

Om je haar sneller te laten groeien is de combinatie van een hoofdhuid massage en een haarsupplement heel mooi. Aan de ene kant geef je jouw haren voldoende voedingsstoffen en daarnaast stimuleer je de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de haren toe. Je shopt dit power duo hier: 

Tips om de haargroei te versnellen 

Met deze tips kun jij je haar sneller laten groeien: 

Haarproducten om haar sneller te laten groeien
Haarproducten om haar sneller te laten groeien

Gebruik dit haarsupplement om je haargroei te stimuleren

Het haarsupplement van Skin for Skin bevat alle haarvitamines om de haren én de hoofdhuid van binnenuit te verzorgen. Uniek aan dit haarsupplement is de toevoeging van vitamine C en collageen. Het haarsupplement bevat: 

 • Vitamine C: vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, de normale werking van bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en soepele aderen. Aangezien de bloedvaten en aderen om het haarzakje de haren voeden is vitamine C met collageen een mooie basis voor mooi haar. 
 • Biotine: biotine houdt de haren sterk en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast is biotine goed voor de glans van het haar. 
 • Seleen: seleen is belangrijk voor de conditie van het haar, de normale haargroei en het behoud van glanzend haar. Ook seleen houdt de haren sterk. 
 • Zink: ook zink is belangrijk voor de normale haargroei, de conditie van het haar, sterk haar en de glans van het haar. 
 • Koper: koper draagt bij tot een normale pigmentatie (kleur) van het haar.
 • Vitamine A: vitamine A voedt de huid van binnenuit, ondersteunt het herstellend vermogen en helpt bij het gezond houden van de huid. 
 • Vitamine B2: Ook vitamine B2 voedt de huid van binnenuit, ondersteunt het herstellend vermogen en helpt bij het gezond houden van de huid. 

Ontvang het eBook

Lees alles over collageen en haar in ons eBook!

3 gedachten over “Hoe kun je jouw haar sneller laten groeien en de haargroei stimuleren?”

 1. Ik gebruik dit haarsupplement nu al een tijdje en mijn haar groeit inderdaad echt sneller! Ben het afgelopen herfst gaan gebruiken omdat ik last had van haaruitval, dat is nu helemaal weg!

   1. Danielle van der Sloot

    Zeker! Ons advies zou dan zijn: eerst het collageen tekort aanvullen met ons collageensupplement, 2 maanden lang. Vervolgens overgaan op het haarsupplement 3/4 maanden. Beide supplementen samen gebruiken geeft het beste resultaat, u kunt dan kiezen voor het duo pakket! Let wel: het collageen supplement op nuchtere maag, het haarsupplement tijdens een maaltijd innemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten