Voor 14.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Collageenpoeder: welk collageen is het beste?

Collageenpoeder; je hebt ze in alle soorten en maten. Het ene collageenpoeder bevat een flink aantal gram, de andere een aantal milligram. Daarnaast verschilt de bron van het collageenpoeder ook: viscollageen, rundercollageen, varkenscollageen, kippencollageen of plantaardig collageen. Maar wat is nu het beste collageenpoeder

Wat doet collageenpoeder? 

Collageen is een belangrijk eiwit in ons lichaam. Het geeft structuur en stevigheid aan onder andere de huid, de haren, nagels, tanden, botten, gewrichten, pezen en spieren. Vanaf ons 25ste levensjaar maken we steeds minder collageen aan waardoor het natuurlijke verouderingsproces op gang komt. 

Voor de huid kun je collageen zien als pijlers onder een brug: collageenvezels zijn de steunpilaren van de huid. Wanneer het collageen in de huid afneemt, verdwijnen de steunpilaren van de huid en zakt de huid in; er ontstaat een rimpel

Een collageenpoeder levert het lichaam de juiste bouwstenen om nieuw collageen aan te maken. Zeker vanaf het 25ste levensjaar kan een collageenpoeder een mooie toevoeging zijn aan jouw levensstijl. Maar voor welk collageenpoeder kies je dan? 

wat doet collageen
De werking van collageen in de huid

Welke bronnen voor collageen? 

Er zijn verschillende bronnen van collageen. Collageen zit ook in voeding, voornamelijk de huiden en botten van dieren, maar met het tegenwoordige eetpatroon halen we slechts 5% collageen uit onze voeding. Vroeger trokken we nog bouillon van de botten van dieren en aten we de huiden, tegenwoordig laten we dit vaak staan. 

Collageen aanvullen via een collageenpoeder of supplement is een makkelijkere manier om voldoende collageen binnen te krijgen. Voor een collageenpoeder wordt het collageen geëxtraheerd uit een bron. Er zijn verschillende bronnen van collageen: 

  • Vis
  • Rund 
  • Varken
  • Kip 
  • Planten 

Van al deze bronnen komt het collageen van vis het meest overeen met de structuur van menselijk collageen. 

collageen poeders en supplementen ervaringen
Collageenpoeders in verschillende vormen: capsules, drankjes en losse poeders.

De verschillende extractiemethoden voor collageenpoeder

Om het collageen uit de huid van de vis te halen heb je een extractieproces nodig. Er zijn twee manieren om dit uit de huid van de vis te halen en daardoor ook twee vormen van collageenpoeders

Gehydrolyseerd collageen

Bij gehydrolyseerd collageen worden hitte, chemicaliën of zuren gebruikt om het collageen uit de bron te halen. Hierdoor wordt het collageen kapot gemaakt en in kleine stukjes geknipt. Doordat het collageen is verkleind heb je best veel collageen nodig om de ADH te bereiken: tussen de 6 en 10 gram. Deze vorm van collageenpoeder vind je vaak in poeders en sachets. 

Natief collageen 

Bij natief collageen worden geen hitte, chemicaliën of zuren gebruikt om het collageen uit de bron te halen. Het collageen blijft hierdoor intact, waardoor de ADH veel lager ligt. Resultaten zijn al te zien vanaf 40 milligram. Op deze manier van extraheren heeft Skin for Skin patent, waardoor dit de enige aanbieder van natief collageen is. Doordat je van deze vorm collageen veel minder nodig bent, is dit collageenpoeder makkelijk te verwerken in capsules. 

Resultaten van natief collageenpoeder

Om te begrijpen hoe collageen werkt in de huid, is het belangrijk om te weten hoe collageen wordt aangemaakt. In de huid maken fibroblasten (cellen in de huid) collageen aan. Om dat te kunnen doen hebben ze drie aminozuren nodig: proline, hydroxyproline en glycine. Natief collageenpoeder bevat al deze aminozuren. Wanneer je een collageenpoeder inneemt wordt dat collageen verknipt tot aminozuren. Die aminozuren worden door de bloedbaan getransporteerd door het hele lichaam, onder andere naar de huid. Daar gebruiken de fibroblasten de aminozuren weer om nieuw collageen aan te maken. 

In de huid ziet dat er als volgt uit: 

Resultaten collageenpoeder
Resultaten collageenpoeder: de huid wordt van binnenuit versterkt.

Je ziet dat door dagelijks natief collageen in te nemen, de huid van binnenuit weer meer collageenvezels krijgt. De huid krijgt meer stevigheid en hydratatie en een sterkere huidbarrière. 

Wat is het beste collageenpoeder? 

Collageenpoeder werkt echt, dat is een ding wat zeker is. De cosmeticamarkt heeft ontdekt wat collageen voor de huid kan doen, waardoor het aantal collageenpoeders blijft toenemen. Door alle verschillende vormen en aanbieders is het moeilijk om te weten welk collageenpoeder het beste is. Let dus bij het kiezen van een collageenpoeder op de volgende dingen: 

  • De bron van het collageen: viscollageen is een goede bron van collageen. Kies hiervoor wel voor wild gevangen vis en geen kweekvis. 
  • De juiste hoeveelheid collageen: Bij gehydrolyseerd collageen heb je minimaal 6 tot 10 gram nodig, bij natief collageen minimaal 40 milligram. 
  • Toevoeging van vitamine C: vitamine C is de bouwstof van collageen, zonder vitamine C wordt er geen collageen aangemaakt. 

Skin for Skin is de enige aanbieder van natief viscollageen. De bron van dit collageen is wild gevangen Noordzeevis. Skin for Skin gebruikt hiervoor de reststroom van de voedingsindustrie, waardoor dit collageen ontzettend duurzaam is en 100% natuurlijk. Het natieve viscollageen is ontzettend krachtig door het unieke (gepatenteerde) extractieproces. Het collageenpoeder wordt verwerkt in handige, kleine capsules voor optimaal gebruiksgemak. Geen grote scheppen poeders door je drankjes, slechts 1 kleine capsule per dag. Je shopt het collageenpoeder hier: 

Meer informatie over collageen

Ontvang het eBook

Lees alles over collageen in ons eBook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten