Gratis Beach Bag (t.w.v. €19,95) vanaf €85, OP=OP

Kraaienpootjes en rimpels onder de ogen verminderen

Kraaienpootjes, lachrimpels, rimpels onder de ogen; ben jij ze liever kwijt dan rijk? Rimpels rond en onder de ogen kunnen als storend worden ervaren. De huid rondom de ogen is de plaats waar de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn. Benieuwd hoe rimpels onder de ogen en kraaienpootjes ontstaan en hoe je ze kunt verminderen? We vertellen je er in dit artikel alles over! 

Wat zijn kraaienpootjes? 

Kraaienpootjes zijn rimpels rondom je ogen die zichtbaar worden wanneer je lacht. Deze rimpels hebben een patroon dat op de poot van een kraai lijkt waardoor ze vaak kraaienpootjes genoemd worden. Kraaienpootjes worden ook wel lachrimpels genoemd, een iets positievere benaming vinden wij. Kraaienpootjes ontstaan namelijk door lachen, praten en knijpen met de ogen. Wanneer je lacht trekt de huid samen rond om je ogen. Hierdoor ontstaan plooien in de vorm van kraaienpootjes. 

Wanneer je jong bent strijken deze plooien snel weer glad. Een jonge huid is namelijk nog ontzettend elastisch doordat een jonge huid veel collageen bevat. Wanneer we ouder worden neemt de elasticiteit in de huid af omdat ons lichaam minder collageen aanmaakt. Hierdoor blijven de rimpels zichtbaar en ontstaan uiteindelijk kraaienpootjes. 

Hoe ontstaan rimpels onder de ogen? 

Rimpels onder de ogen ontstaan door verminderde elasticiteit en afname van collageen in de huid. Collageenvezels geven de huid stevigheid en elasticiteit. Na ons 25ste levensjaar neemt de aanmaak van collageen steeds verder af. De huid verliest hierdoor haar stevigheid en elasticiteit en gaat hierdoor verslappen. De huid zakt in en zo ontstaan de eerste fijne lijntjes en rimpels rondom de ogen. 

Kraaienpootjes zijn expressierimpels; dynamische rimpels die ontstaan door een herhaaldelijke spierbeweging in het gezicht. Kraaienpootjes nemen toe bij een overactiviteit van de oogkringspier. Deze oogkringspier is verbonden met de huid rondom de ogen. Wanneer deze spier samentrekt plooit de huid en ontstaan er rimpels. Doordat de stevigheid en elasticiteit (collageen) in de huid afneemt worden deze rimpels steeds dieper en blijvend. 

Kraaienpootjes en rimpels onder de ogen verminderen

Op de bovenste foto zijn de kraaienpootjes goed te zien. Op de onderste foto is te zien hoe de kraaienpootjes en rimpels onder de ogen aanzienlijk zijn verminderd. Hiervoor zijn de collageen oogmaskers van Skin for Skin gebruikt.

Hoe kun je kraaienpootjes verminderen? 

Er zijn verschillende manieren om rimpels en fijne lijntjes onder en naast de ogen te verminderen: 

 1. Voorkom extra collageen afbraak. In dit artikel lees je welke factoren collageen extra snel afbreken. Hierdoor verliest de huid haar stevigheid en elasticiteit en veroudert de huid sneller. 
 2. Vul het collageen tekort aan van binnenuit. Met ons collageen supplement lever je de juiste bouwstenen aan de huid. Deze bouwstenen kunnen de cellen in de huid gebruiken om nieuw collageen aan te maken waardoor de huid van binnenuit wordt verstevigd. 
 3. Gebruik een goed oogmasker. Oogmaskers zijn speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare en dunne huid rondom de ogen. Ons ‘BYE BYE WRINKLED EYE’ oogmasker vult de kraaienpootjes en fijne lijntjes direct op. 
 4. Investeer in een goede oogcrème. De huid rondom de ogen verdient een andere behandeling dan het gezicht. Een goede oogcrème met de juiste werkzame stoffen is dan ook een goede toevoeging aan jouw beautyroutine. 
 5. Natuurlijk kun je ook een bezoekje brengen aan de cosmetische arts om kraaienpootjes te verminderen. Botox kan de oogkringspier als het ware verlammen waardoor die spier niet meer samentrekt. 
Pure collageen oogmaskers

Direct rimpels onder ogen opvullen! 

Fijne lijntjes en rimpels onder en rondom de ogen zijn direct op te vullen met de revolutionaire collageen oogmaskers van Skin for Skin. Deze collageen oogmaskers bestaan uit puur natief collageen en een hyaluron activatie serum. De collageen oogmaskers hydrateren, verjongen, herstellen, verzachten en verhelderen de huid rond de ogen. Daarnaast vullen de oogmaskers fijne lijntjes en rimpels direct op. Ideaal na een lange nacht of voor een speciale dag/feestje! 

Shop de collageen oogmasker hier!

Ontvang het eBook

Lees alles over beautiful aging in ons eBook

2 gedachten over “Kraaienpootjes en rimpels onder de ogen verminderen”

  1. Danielle van der Sloot

   Hoi Rita,

   Bedoelt u onze oogmaskers? Dit zijn sheetmaskers in de vorm van een halve maan, deze kunt u onder de ogen leggen om daar de huid op te vullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten