GRATIS SAMPLES BIJ ALLE ORDERS

Veelgestelde
vragen

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Collageen en de huid

Verbetert collageen de huid? Ja, collageen kan de huid zeker verbeteren. Collageen zorgt in de huid voor stevigheid, elasticiteit, structuur en hydratatie. Ruim 70% van het bindweefsel in de huid bestaat uit collageen. Wanneer het collageen in de huid afneemt, verslapt de huid en ontstaan uiteindelijk rimpels. Ons collageen supplement wordt door veel professionals ingezet voor huidverbetering. 

Het collageen supplement van Skin for Skin bevat natief viscollageen en vitamine C. 

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen dat:

 • helpt om de huid van binnenuit te versterken.
 • van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten.
 • bijdraagt voor de normale werking van de botten.
 • bijdraagt aan de normale werking van het kraakbeen.
 • belangrijk is voor het bindweefsel in en van de huid.
 • de huid verstevigt.

Collageen zorgt in de huid voor stevigheid, elasticiteit, structuur en hydratatie. Ons collageen versterkt de huid van binnenuit en ondersteunt de huidconditie. 90% van de gezondheid van de huid komt van binnenuit. Toch is het naast suppletie alsnog belangrijk om je huid van buitenaf te verzorgen. Lees hier onze tips https://skinforskin.nl/hoe-krijg-je-een-mooie-huid/

Als we jong zijn wordt er voldoende collageen gemaakt om de huid stevig en soepel te houden. Vanaf ons 25ste levensjaar wordt er steeds minder collageen aangemaakt.  Doordat in het bindweefsel minder collageen is, wordt de huid slapper en zakt als het ware in elkaar. Zo ontstaan er rimpels die toenemen naarmate we ouder worden.

Kan collageen rimpels oplossen? Rimpels, op den duur kunnen we er misschien niet aan ontkomen, maar door de collageen vorming te ondersteunen kun je het huidveroudering proces vertragen en zelfs verminderen. Bij Skin for Skin hebben we het niet over anti-aging, maar beautiful aging. Dat is ook precies waar ons collageen supplement aan werkt.

In onze huid wordt collageen aangemaakt en bevinden zich collageenvezels. Collageen zorgt in de huid voor stevigheid, elasticiteit, structuur en hydratatie. Helaas neemt de natuurlijke aanmaak van collageen geleidelijk af bij het ouder worden. Ons lichaam maakt na ons 25ste levensjaar steeds minder collageen aan, waardoor het natuurlijke verouderingsproces op gang komt.

Dat kun je eigenlijk vergelijken met een brug. Als je een brug hebt waar maar twee pijlers onder staan, dan gaat de brug op een gegeven moment verzakken. Dat gebeurt er dus eigenlijk ook in de huid wanneer deze gaat verouderen, de huid verslapt (zakt in) en zo ontstaan de eerste rimpels. Wanneer je meer steunpilaren onder de huid zou plaatsen, collageenvezels, ga je dus eigenlijk de balans terugbrengen in de huid. Zo zorg je ervoor dat jouw huid op een natuurlijke manier wordt ondersteund. Dat kun je doen door ons collageen supplement dagelijks in te nemen. Op die manier lever je jouw lichaam essentiële bouwstenen, waardoor nieuw collageen kan worden aangemaakt.

Benieuwd wat collageen nog meer doet voor de huid? Lees dan dit artikel!

Ja, collageen zit in de huid. Het bindweefsel van de huid bestaat voor 70% uit collageen. Collageen houdt de huid stevig en soepel. Je kunt collageen vezels in de huid vergelijken met bakstenen. Ze houden de huid stevig. Collageen vezels in de huid zijn belangrijk voor de huidstructuur en de stevigheid van de huid, naarmate we ouder worden gaat dit een steeds grotere rol spelen.

Meer lezen over collageen in de huid? Lees dan dit artikel!

Collageen supplementen

Skin for Skin heeft twee supplementen in haar assortiment, beide op basis van ons eigen natieve viscollageen.

Het collageen supplement

Het collageen supplement bestaat uit 200MG natief viscollageen en 20MG vitamine C. Natief viscollageen heeft een ADH van 40MG, dit supplement geeft de collageen voorraad echt een boost. Het collageen supplement vormt een hele mooie basis voor iedereen die wilt werken aan mooi en gezond ouder worden.

Het haar supplement

Het haar supplement heeft als basis 50MG natief viscollageen, aangevuld met verschillende haarvitamines. Dit supplement is geschikt voor iedereen die wilt werken aan gezond en sterker haar, haaruitval wilt tegengaan of hoofdhuid problemen wilt aanpakken.

Beide supplementen zijn heel mooi naast elkaar te gebruiken en versterken elkaar.

Je shopt onze supplementen hier:

Collageen is een proces van binnenuit en zal daarom ook langer gebruik nodig hebben om de resultaten van buiten te zien. Vanaf ons 25ste levensjaar maakt ons lichaam steeds minder collageen aan. Dat collageen tekort zal eerst moeten worden opgevuld. Wij raden daarom aan om minimaal 2-3 maanden collageen supplementen te nemen voor de beste resultaten: Wanneer je de resultaten ziet, wil je niet meer anders!
Skin for Skin meet dagelijks de resultaten van haar collageen supplement met een revolutionaire huidscan. De resultaten van ons collageen zijn hier te zien: https://skinforskin.nl/wat-doet-collageen-voor-de-huid/

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met ons collageen supplement? Lees dan dit artikel.

De ervaringen met collageen supplementen zijn heel verschillend. Collageen gaat namelijk eerst het collageen tekort opvullen en gaat daar in het lichaam aan de slag waar het het meest nodig is. 
De ervaringen met ons collageen supplement zijn hier te lezen: https://skinforskin.nl/product/collageen-supplement/#reviews

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van collageen in combinatie met vitamine C. Vitamine C is namelijk de bouwstof van collageen. 

 1. Bloedvaten: Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en soepele aderen. 
 2. Botten: Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de botten. 
 3. Kraakbeen: Vitamine C draagt bij tot de normale vorming van collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen. 
 4. Huid: Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen dat helpt om de huid van binnenuit te verstevigen, de conditie van de huid te ondersteunen en de stevigheid van de huid ondersteunt. 
 5. Bindweefsel van de huid: Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor het bindweefsel van de huid. 
 6. Mond en gebit: vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat de conditie van het tandvlees ondersteunt. 

Lees hier meer over de ervaringen met collageen supplementen.

Ten eerste is het belangrijk om de bijsluiter van uw medicijnen goed door te lezen. Daarnaast is ons collageen een 100% natuurlijk product en is daarom in bijna alle gevallen mogelijk i.c.m. medicijnen. Collageen is immers een lichaamseigen stof. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen of met uw huisarts.

Door de vele vormen van collageen krijgen wij vaak de vraag ‘wat is het beste collageen poeder’? Het beste collageen poeder is type 1 collageen van de meest zuiverste bron. Natief viscollageen is de meest puurste en zuiverste vorm van collageen. Ons natieve viscollageen wordt gemaakt van wild gevangen Noordzee vis. Ons collageen komt dus direct uit de natuur en wordt verwerkt via een duurzaam en natuurlijk proces. Collageen van wild-gevangen vis is de meest zuivere vorm van collageen, omdat deze geen toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek van vis bevat. Natief viscollageen is volledig intact collageen waardoor je de ADH al bereikt met 40MG. Het poeder wordt verwerkt tot kleine capsules. Doordat natief viscollageen poeder volledig natuurlijk, duurzaam en intact is, is dit het beste collageen poeder.

Bij gehydrolyseerd collageen zijn hitte, chemicaliën of zuren gebruikt om het collageen uit de huid van de vis te extraheren. Daardoor gaat de structuur van het collageen kapot en heb je een grotere hoeveelheid nodig om resultaten te ervaren (vaak een aantal gram). Gehydrolyseerd collageen wordt verwerkt in poeders of drankjes.

Natief collageen is volledig intact collageen. Natief collageen is zonder hitte, chemicaliën of zuren uit de huid van de vis geëxtraheerd waardoor de structuur van het collageen intact blijft. Daardoor heb je minder nodig om resultaat te ervaren (vanaf 40 mg). Doordat tijdens het extractieproces van natief collageen geen hitte, zuren of chemicaliën zijn gebruikt is dit de meest pure en zuivere vorm van viscollageen. Skin for Skin heeft patent op dit unieke extractie proces en is daarom de enige aanbieder van natief viscollageen.

Rundercollageen is collageen dat wordt geëxtraheerd uit de beenderen en huiden van runderen. Wanneer de runderen zijn verwerkt voor de vleesindustrie, worden de huiden en beenderen gebruikt om rundercollageen te maken.

Viscollageen is collageen dat geëxtraheerd wordt uit de botten en de huid van de vis. Viscollageen van wild gevangen vis is de meest pure vorm van collageen en kan verwerkt worden in supplementen, poeders en drankjes. De bron van Skin for Skin viscollageen is wild gevangen Noordzeevis. Dit is een hele duurzame en natuurlijke bron. De vis wordt gevangen voor de voedingsindustrie, waarbij de huiden en botten vaak niet meer worden gebruikt. Die reststroom gebruikt Skin for Skin als bron voor haar viscollageen. Viscollageen van wild-gevangen vis is de meest zuivere vorm van collageen, zonder toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek van vis of het fokken van dieren.

Er zijn verschillende soorten collageen, het verschil zit in de bron van het collageen en de manier waarop het uit de bron wordt geëxtraheerd. Collageen kan gewonnen worden uit verschillende natuurlijke bronnen zoals vissen, dieren en planten.

 • Viscollageen: Viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen. De structuur is vergelijkbaar met die van de menselijke huid.
 • Rundercollageen: Rundercollageen heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen. Bij rundercollageen wordt het collageen vaak geëxtraheerd uit de huid of botten van runderen. 
 • Varkenscollageen: Ook uit de huid en botten van varkens kan men collageen halen. 
 • Plantencollageen: Naast dierlijk collageen bestaat er ook plantencollageen. Plantencollageen verschilt echter het meest met dat van de mens.

Daarnaast zit er ook verschil in de manier waarop het collageen uit de bron wordt gehaald. Dit kan op twee verschillende manieren en hierdoor verkrijg je twee soorten collageen: natief collageen en gehydrolyseerd collageen.

Collageen is een lichaamseigen stof, ons lichaam maakt van nature zelf collageen aan. Een natuurlijk collageen supplement is gezond en heeft geen bijwerkingen. Het collageen supplement van collageen is 100% natuurlijk, bestaat uit de meest pure vorm van collageen en vitamine C. Deze twee ingrediënten zijn volledig natuurlijk. 

voedingssupplementen zijn een aanvulling op een gezond voedingspatroon, geen vervanging!

Wanneer ons lichaam na ons 25ste levensjaar steeds minder collageen aanmaakt komt het verouderingsproces op gang. Collageen is terug te vinden in ons hele lichaam, afname van de collageen aanmaak ga je dan ook merken op verschillende plekken in ons lichaam. Daarom kan extra collageen gebruiken veel voordelen opleveren. 

Onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaan allemaal uit collageen. Extra collageen gebruiken kan op al die plekken in ons lichaam voordelen opleveren. In de huid zorgt collageen voor stevigheid en elasticiteit. Wanneer het collageen hier afneemt verslapt de huid en ontstaan rimpels. Collageen wordt daarom veel gebruikt om huidveroudering tegen te gaan.

Een collageen supplement levert het lichaam de juiste bouwstenen aan om nieuw collageen te maken.  Collageen geeft de huid stevigheid en elasticiteit. Wanneer ons lichaam na ons 25ste levensjaar zelf steeds minder collageen aanmaakt, kan een collageen supplement een mooie toevoeging zijn.        

Het collageen supplement van Skin for Skin bevat natief viscollageen en vitamine C. 

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen dat:

 • helpt om de huid van binnenuit te versterken.
 • van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten.
 • bijdraagt voor de normale werking van de botten.
 • bijdraagt aan de normale werking van het kraakbeen.
 • belangrijk is voor het bindweefsel in en van de huid.
 • de huid verstevigt.

Hoeveel collageen je per dag nodig bent hangt af van welk soort collageen je gebruikt. Van gehydrolyseerd collageen (structuur van dit collageen is verknipt) is de aanbevolen hoeveelheid per dag tussen de 6 en 10 gram. Bij natief collageen is de structuur nog volledig intact, waardoor je bij 40MG per dag al resultaten ervaart. Je leest meer over dit onderwerp in dit artikel!

Collageen kun je gemakkelijk innemen middels een collageen supplement. Door extra collageen in te nemen lever je het lichaam de bouwstenen om nieuw collageen aan te maken. De algemene dagelijkse hoeveelheid van natief viscollageen is 40MG per dag. Ons collageen supplement bestaat uit 200MG natief viscollageen en 20MG vitamine C. Door dagelijks 1 kleine collageen capsule in te nemen bereik je gemakkelijke de dagelijkse hoeveelheid.

Je kunt de aanmaak van collageen stimuleren met de juiste voeding en supplementen. Een collageen supplement levert het lichaam de juiste bouwstenen om nieuw collageen aan te maken. Hiervoor is het belangrijk om te weten dat voor de productie van nieuw collageen, eerst ‘pro-collageen’ wordt aangemaakt. Hiervoor zijn de aminozuren glycine en proline, vitamine C en het mineraal koper nodig:

 • Glycine: Dit is een aminozuur dat aanwezig is in voeding met veel eiwitten; vlees, vis, kaas, gelatine en bouillon getrokken van vlees met bot.
 • Proline: Dit is een aminozuur dat aanwezig is in: eiwitten, zuivelproducten, paddenstoelen, kool en asperges.
 • Vitamine C: Zit onder andere in sinaasappels, kiwi’s, aardbeien en aardappelen.
 • Koper: Dit is een mineraal dat aanwezig is in onder andere: sesamzaad, cashewnoten, linzen, cacaopoeder en orgaanvlees.

Een collageen tekort kun je aanvullen door het innemen van een collageen supplement. Met een collageen supplement lever je het lichaam de juiste bouwstenen. Deze bouwstenen kan het lichaam gebruiken om nieuw collageen aan te maken. Op deze manier kun je met een collageen supplement een collageen tekort aanvullen. Met het Skin for Skin supplement vul je jouw collageen tekort aan met slechts 1 kleine capsule per dag! 

Let wel: voedingssupplementen zijn een aanvulling op een gezond voedingspatroon, geen vervanging!

Ons lichaam maakt vanaf ons 25ste levensjaar steeds minder collageen aan. Hierdoor komt het verouderingsproces op gang en ontstaat er een steeds groter collageen tekort. Naast de natuurlijke collageen afname in ons lichaam zijn er een aantal factoren die een collageen tekort veroorzaken: 

 • Suiker 
 • Vrije radicalen 
 • Zonschade 
 • Roken 
 • Omgevingsfactoren

In dit artikel lees je hoe deze factoren een collageen tekort veroorzaken.

Een collageen tekort ontstaat doordat ons lichaam na het 25ste levensjaar steeds minder collageen gaat aanmaken. Daarnaast zijn er verschillende oorzaken die een collageen tekort veroorzaken, zoals: de zon, roken, suiker, vrije radicalen en omgevingsfactoren. Wanneer we een collageen tekort hebben komt het natuurlijke verouderingsproces op gang. Na je 25ste neemt de hoeveelheid en de aanmaak van collageen af met ongeveer 1% per jaar. In de menopauze neemt deze afname nog eens een flinke daling van zo’n 30%. Doordat ons lichaam steeds minder collageen aanmaakt, ontstaat er een tekort; het lichaam gaat verouderen. Lees hier meer over de oorzaken van een collageen tekort.

Collageen zit in voeding, met name in de huiden en botten van vlees en vis. In deze voeding zit veel collageen:

 • Getrokken bouillon van vis of botten.
 • Gelatine verkregen uit botten, pezen, kraakbeen en de huid van verschillende dieren.
 • Huiden van dieren of vissen.
 • Vlees.
 • Vis.
 • Noten en zaden.
 • Fruit en groente rijk aan vitamine C (de bouwstof van collageen): citrusvruchten, bosbessen, aardbeien enz.

Lees hier meer over collageen in voeding!

Collageen zit met name in de huiden en botten van dieren. Vroeger kookten we hier bouillon van waardoor we best veel collageen binnenkregen. Met het tegenwoordige eetpatroon krijgen wij slechts 5% van het benodigde collageen binnen. Naast voeding met collageen zijn er ook plantaardige voedingsmiddelen met voedingsstoffen die de vorming van collageen in ons lichaam stimuleren. Zo is vitamine C de bouwstof van collageen. Ook zink, koper, selenium en zwavel zijn belangrijke voedingsstoffen die de aanmaak van collageen stimuleren. Lees hier in welke voeding collageen zit.

Collageen kent ruimt 28 types, waarvan collageen type 1, type 2 en type 3 het belangrijkst zijn. 90% van al het aanwezige collageen bestaat uit type 1. De belangrijkste collageen types zijn:

 • Collageen type 1 bevindt zich vooral in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten.
 • Collageen type 2 bevindt zich in gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp.
 • Collageen type 3 bevindt zich in huid, bloedvaten en weefsels voor wondherstel.

Het is afhankelijk van de bron van het collageen, welke typen een collageen-product bevat. Rundercollageen bevat type 1 en type 3 collageen. Viscollageen bevat voornamelijk type 1 en 2 collageen, maar bevat daarnaast weer hydroxyproline. Hydroxyproline is een aminozuur en is een belangrijk onderdeel van de huid, de wanden van de bloedvaten en andere bindweefsels.

Collageen is goed voor ontzettend veel verschillende lichaamsprocessen,  je vindt collageen terug in het hele lichaam: gewrichten, botten, spieren, pezen, kraakbeen, haren, nagels, bindweefsel en de huid. Collageen zorgt daar voor stevigheid, elasticiteit en flexibiliteit. 

Het bindweefsel van onze huid bestaat voor 90% uit collageen. Collageen houdt de huid stevig en elastisch, het zorgt ervoor dat de huid glad is, jong en fris.

Meer informatie over waar collageen goed voor is vind je hier.

Wat doet collageen? Collageen is een van de belangrijkste bouwstenen voor onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel en onze huid. Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid in al onze bindweefsels, waaronder de huid, pezen, gewrichten, kraakbeen en botten. Collageen is een lijmvormend eiwit, het houdt alles in ons lichaam bij elkaar, maakt het soepel en geeft stevigheid. Ook in de huid geeft collageen stevigheid en elasticiteit. Wanneer we ouder worden en de collageen aanmaak afneemt, neemt de stevigheid in de huid af waardoor rimpels ontstaan. Benieuwd wat collageen nog meer voor de huid doet? lees dan dit artikel!     

Wat is collageen? Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit aanwezig in ons hele lichaam.  De naam is afgeleid van het Griekse woord κολλώ (Colla=lijm) en betekent ook wel samenbinden. Onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaan allemaal uit collageen. Het speelt dus een belangrijke rol voor veel organen in ons hele lichaam! Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na ons 25ste levensjaar begint de aanmaak steeds verder af te nemen.

Iedereen merkt de voordelen van onze producten op een andere manier. Sommige mensen merken het aan hun huid, andere klanten aan het haar en nagels. Heb je hier meer vragen over? Stel ons je vraag dan gerust in onze chatfunctie, of bel of app naar: 0613303503!

Per tablet krijg je 20mg Vitamine C binnen: meer dan een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Om je huid soepel, glanzend, gehydrateerd en sterk te houden, heeft het voldoende eiwitten en andere voedingstoffen zoals vitamine C nodig. Collageen is een van de belangrijkste eiwitten in ons lichaam en het bevindt zich o.a. in het bindweefsel van onze huid. Tussen je 20e en 25e levensjaar neemt de hoeveelheid en aanmaak van collageen in je lichaam af. Zo ontstaan rimpels. Door de juiste voedingsstoffen te nemen, kun je dit huidverouderingsproces flink vertragen. Lees hier meer over waarom collageen zo goed is voor de huid.

Wil jij naast onze verschillende supplementen ook met je voeding je huid verbeteren? Deze voeding zorgt voor een instant stralende huid. In combinatie met onze supplementen zal jouw huid stralen als nooit tevoren!

Nee. De collageen supplementen van Skin for Skin kennen geen nadelige bijwerkingen. Wij hebben een 100% natuurlijk supplement op de markt gebracht. Hier lees je waarom collageen slikken werkt. Mocht je hierna nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op!

Beauty supplementen kunnen bijdragen aan een mooie huid, haar en nagels. Onze beauty supplementen met onder andere Skin for Skin collageen en diverse vitaminen en mineralen helpen je onder andere bij het verkrijgen van sterkere nagels, een beter gehydrateerde huid, glanzender haar en minder haaruitval. Dus of onze supplementen zinvol zijn? Ja dat zijn ze zeker!

Er bestaan diverse collageen supplementen. Skin for Skin heeft een natief collageen supplement ontwikkeld waarmee je een dosis van 200 mg pure collageen en 20 mg vitamine C kunt slikken. Door ons natuurlijke, gepatenteerde extractie-proces verkrijgen wij natief collageen i.p.v. hydrolysaat. De ADH van ons pure natieve collageen is niet te vergelijken met die van collageen hydrolysaat. Daarnaast hebben wij vitamine C toegevoegd aan ons collageen supplement. Vitamine C helpt je lichaam om op een natuurlijke manier zelf collageen aan te maken. Daarnaast krijg je dus een natuurlijke, pure collageen-vorm d.m.v. ons supplement binnen. Collageen is een eiwit en bestaat uit aminozuren. Deze aminozuren zijn bouwstenen. Ons collageen heeft geen nasmaak. Lees hier meer over onze collageen supplementen.

Haaruitval (tegengaan)

Het haar supplement van Skin for Skin werkt tegen haaruitval! Skin for Skin heeft een speciaal haarsupplement samengesteld dat jou helpt om je haaruitval aanzienlijk te verminderen. Ons haar supplement bevat collageen en diverse vitamines en mineralen met positieve effecten op ons haar, waaronder: biotine, seleen, zink, koper en vitamine A, B2 en C. Biotine, seleen en zink dragen bij aan het behoud van normaal haar, de haargroei, glanzend haar, zijn goed voor de conditie van het haar en houden de haren sterk.

Deze ingrediënten zorgen voor een vermindering van haaruitval en sterker haar. Ons haarsupplement is 100% natuurlijk en is smaakloos.

Shop het haarsupplement hier:

Doordat het haarsupplement van Skin for Skin 100% natuurlijk is, bevat het ook geen toegevoegde hormonen. Hierdoor heeft het supplement geen effect op de groei van het gezichts- en lichaamshaar naast het hoofdhaar!

Hoewel pluizig haar volkomen normaal is, heb je waarschijnlijk liever glanzende lokken. Of misschien wordt je droge, pluizige haar veroorzaakt door haarschade en wil je graag gezonder haar. Dit kun je zelf doen tegen pluizig haar:

 • Als eerste is het belangrijk om gespleten punten af te laten knippen. Gespleten punten kunnen verder scheuren, waardoor er meer haarschade en pluizigheid ontstaat. 
 •  Spoel je haar na het wassen na met koud water. Hierdoor sluiten je haarschubben. Gebruik na het wassen van je haar een hydraterende conditioner en haarmasker om de vochtbalans in je haar te herstellen.
 • Daarnaast is het belangrijk om het haar goed te verzorgen met voedingstoffen, ook van binnenuit: Met het Skin for Skin haarsupplement geef je je haar en hoofdhuid de voedingsstoffen die nodig zijn om het haar te versterken en te voeden! Het supplement versterkt het haar, voedt het haar en zorgt voor glanzend haar. Gebruikers van ons haarsupplement ervaren vermindering van pluizig haar.

Wat te doen tegen pluizig haar? Begin van binnenuit met ons haarsupplement!

Gespleten haarpunten kun je het beste herstellen door een bezoekje aan de kapper te brengen. Die zal de kapotte uiteinden, ongeveer 1 à 2 cm, van je haar knippen. Wacht hier niet te lang mee: je haar kan verder naar boven splitten waardoor er uiteindelijk méér moet worden afgeknipt om het weer gezond te krijgen. Daarna kun je met een schone lei beginnen en voorkomen dat je haarpunten weer gaan splitsen.

Voorkomen is vaak beter dan genezen, ook met gespleten punten: Geef je haar de ultieme verzorging van binnenuit met het Skin for Skin haarsupplement. Zo zorg je voor sterk en gezond haar, wat minder snel zal splitsen. Biotine, seleen en zink dragen bij aan het sterk houden van de haren. Deze stoffen hebben wij toegevoegd aan ons haarsupplement. Gebruikers van ons haarsupplement ervaren echt vermindering van gespleten haarpunten doordat het haar sterker geworden is. Gebruik daarnaast ook altijd een hitte bescherming wanneer je stylingtools gaat gebruiken!

Wil jij je gespleten haarpunten herstellen en voorkomen? Gebruik dan ons haarsupplement met biotine, seleen en zink:

Wil je statisch haar verminderen en voorkomen? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rij:

 • Droog haar wordt sneller statisch. Een voedende conditioner brengt vocht in je haar. Hierdoor word je haar niet alleen super zacht, maar ook minder snel statisch. Ook een haarmasker is geen overbodige luxe wanneer je last hebt van statisch en droog haar.
 • Haarlak doet wonderen. Spuit een beetje haarlak op je borstel of kam, voordat je jouw haren gaat borstelen.
 • Door liefde en aandacht te besteden aan je haren én je hoofdhuid zal je merken snel merken dat statische haren bij jou een stuk minder voor gaan komen. Kies dan bijvoorkeur voor producten op natuurlijke basis die mild zijn en de hoofdhuid niet irriteren.
 • Voor extra verzorging van de hoofdhuid en het haar raden wij aan om het Skin for Skin haarsupplement in te nemen en massage brush te gebruiken. Zo verzorg je de haren en de hoofdhuid van binnenuit op een natuurlijke manier. Met de haarborstel kalmeer je de hoofdhuid van buitenaf!

Je shopt de producten hier:

Droog haar wordt vaak veroorzaakt door het gebrek aan talg op je hoofdhuid en de conditie van je haarschubben.

De talgproductie

Bij droog haar is de talgproductie vaak aan de lage kant. Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een hormoonschommelingen in je lichaam vanwege een zwangerschap, de overgang of medicatiegebruik. Daarnaast kun je ook zelf invloed hebben op de aanmaak van te weinig talg. Bijvoorbeeld doordat je je haar (te) vaak wast of regelmatig in het zwembad of de zee zwemt. Ook tekorten aan bepaalde vitamines, zoals vitamine A, kunnen zorgen voor een verminderde talgproductie. Skin for Skin heeft deze vitamines toegevoegd aan het haarsupplement.

De conditie van je haarschubben

Wanneer je haarschubben niet goed aansluiten, kan je haar sneller droog worden doordat het vocht gemakkelijker uit je haar kan ontsnappen. De oorzaak voor het niet goed aansluiten van je haarschubben kan liggen in het beschadigen van je haar. Dit kan komen door het verven van je haren, overmatige blootstelling aan hitte door het gebruik van stylingtools of door overmatig gebruik van je borstel of kam.

Het haarsupplement van Skin for Skin ondersteunt en voedt de hoofdhuid van binnenuit! Wat kun je doen aan droog haar? Gebruik het haarsupplement van Skin for Skin om de talkproducten en de conditie van je haarschubben van binnenuit te verbeteren.

Shop het haarsupplement hier

Er zijn veel tips & tricks om het haar goed te verzorgen. Voor de beste haarverzorging zijn de volgende dingen belangrijk:

Was je haar niet te veel en gebruik een goede shampoo en conditioner. Glanzend, lang haar krijg je wanneer je hoofdhuid gezond is. Als je je lokken te veel wast, strip je je hoofdhuid van zijn natuurlijke oliën: niet goed! Wordt je haar tussen wasbeurten in echt té vet? Gebruik dan een droogshampoo. Om het haar een extra boost te geven kun je ook wekelijks gebruik maken van een haarmasker.

Hydratatie en gezonde voeding dragen bij tot de instandhouding van gezond en lang haar. Daarnaast helpt suppletie om de voedingsstoffen aan te vullen die lastig zijn om elke dag genoeg uit je voeding te krijgen zoals collageen, biotine, seleen, silicium en zink. Een haarsupplement kan de haren van binnenuit voeden en de haargroei ondersteunen.

Gebruik borstels die lief zijn voor je lokken, zoals de Skin for Skin massage brush. Hierdoor beschadig je de hoofdhuid niet wat wel door de vingers of harde borstels kan gebeuren. Daarnaast bevordert de hoofdmassage de doorbloeding van de hoofdhuid wat zorgt voor een betere toevoer van voedingsstoffen naar het haar!

Hoe kun je dikker haar krijgen? Pillen voor dikker haar bestaan helaas niet; vitamines en mineralen kunnen er niet voor zorgen dat de structuur van het haar daadwerkelijk verandert en dikker wordt. Wél kan ons haar supplement ervoor zorgen dat het haar gezonder wordt, de haarzakjes weer gezond worden en de haren veel minder uitvallen. Hierdoor lijkt de haardos voller, en glanst het meer doordat het haar van binnenuit gehydrateerd wordt. Daarnaast bevordert het supplement de haargroei waardoor je meer nieuwe haren krijgt. Doordat de haargroei wordt gestimuleerd, de haaruitval minder wordt en de haardos voller wordt lijkt het haar ook dikker.

Het haarsupplement van Skin for Skin werkt echt! Het haarsupplement bevat alle bekende haarvitamines (biotine, seleen, zink, koper, silicium enz.) en heeft daarnaast een krachtige en unieke toevoeging: Vitamine C en collageen. 

Ons haar is opgebouwd uit keratine en collageen. Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan onze bloedvaten en zo ook de bloedvaten rond onze haarzakjes. Wanneer de collageen aanmaak vermindert, krijgt het haar als het ware te weinig zuurstof en kan het afsterven. Het haar wordt broos en valt uit en dat willen we natuurlijk niet! Een betere collageen voorraad zorgt voor een gezonde haargroei. Dat heeft als gevolg dat de haarzakjes en haarwortels weer goed kunnen groeien.

Door de toevoeging van vitamine C en collageen stimuleer je de toevoer naar de haarzakjes toe. Door de vele haarvitamines in ons haarsupplement krijgen de haarzakjes naast zuurstof ook een boost aan vitamines. Zo stimuleer je de haargroei van binnenuit. 

Van buitenaf kun je de haargroei ook stimuleren met de Skin for Skin hair brush. Deze haarborstel geeft de hoofdhuid een massage waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. 

Als je jouw hoofdhuid masseert, kan het bloed op die plek goed doorstromen en de toevoer van zuurstof verbeteren, wat weer je haargroei stimuleert. De massage zorgt ervoor dat voedingsstoffen uit het bloed beter aangevoerd en de afvalstoffen afgevoerd worden. Het zorgt dus echt voor een gezonde hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid is ontzettend belangrijk voor gezond haar!

Je kunt je haar sneller laten groeien met ons haarsupplement boordevol haarvitamines als vitamine C, collageen, biotine, seleen, silicium, zink en koper.

Ons haar is een zeer snelgroeiend weefsel in ons lichaam en wordt opgebouwd uit keratine en collageen. Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan onze bloedvaten en zo ook de bloedvaten rond onze haarzakjes. Wanneer de collageen aanmaak vermindert, krijgt het haar als het ware te weinig zuurstof en kan het afsterven. Het haar wordt broos en valt uit en dat willen we natuurlijk niet! Een betere collageen voorraad zorgt voor een gezonde haargroei. Dat heeft als gevolg dat de haarzakjes en haarwortels weer goed kunnen groeien.

Daarnaast dragen de haarvitamines biotine, seleen en zink bij aan een normale haargoei, het sterk houden van de haren en een gezonde haarconditie. Door de hoofdhuid te masseren kun je de haargroei ook stimuleren. Als je jouw hoofdhuid masseert, kan het bloed op die plek goed doorstromen en de toevoer van zuurstof verbeteren, wat weer je haargroei stimuleert. De massage zorgt ervoor dat voedingsstoffen uit het bloed beter aangevoerd en de afvalstoffen afgevoerd worden. Gebruik hiervoor onze haar massage borstel en stimuleer de haargroei ook van buitenaf.

Van de volgende haarvitamines is bewezen dat ze echt werken: Biotine, seleen en zink! De haarvitamines biotine, seleen en zink werken aan: 

 • het behoud van normaal haar
 • de normale haargroei 
 • het sterk houden van het haar 
 • de conditie van het haar 
 • het behoud van glanzend haar

Koper draagt daarnaast bij aan de natuurlijke pigmentatie van het haar. 

De beste haarvitamines zijn: 

 • Vitamine C: vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, de normale werking van bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en soepele aderen. Aangezien de bloedvaten en aderen om het haarzakje de haren voeden is vitamine C met collageen een mooie basis voor mooi haar. 
 • Biotine: biotine houdt de haren sterk en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast is biotine goed voor de glans van het haar. 
 • Seleen: seleen is belangrijk voor de conditie van het haar, de normale haargroei en het behoud van glanzend haar. Ook seleen houdt de haren sterk. 
 • Zink: ook zink is belangrijk voor de normale haargroei, de conditie van het haar, sterk haar en de glans van het haar. 
 • Koper: koper draagt bij tot een normale pigmentatie (kleur) van het haar.

Ja het is normaal dat je elke dag haarverlies hebt! Iedereen verliest zo’n 50 tot 100 haren per dag; dit is heel normaal. Omdat je nieuwe haren weer razendsnel aangroeien, zie je geen verschil aan je haar. Soms wordt dit evenwicht tijdelijk verstoord en dan spreken we van haaruitval. Bij haaruitval verlies je beduidend meer haren per dag dan normaal.

Er zijn meerdere oorzaken van haaruitval. Belangrijke oorzaken van haaruitval zijn:

 1. Vitamine- of ijzertekort: vitaminen B en C spelen een grote rol bij haaruitval. Het is erg belangrijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen
 2. Haaruitval door stress: Door stress vindt een overtollige productie aan melkzuur plaats, dit veroorzaakt haaruitval.
 3. Roken: het zuurstofgehalte in je bloed vermindert, waardoor je haar uitvalt
 4. Collageen tekort: De bloedvaatjes die de haren zuurstof en voeding geven bestaan voor een groot deel uit collageen. Na ons 25ste levensjaar neemt het collageen in ons lichaam steeds verder af. 
 5. Zwangerschap: door veranderende hormonen, stress en spanningen
 6. Erfelijke aanleg/Alopecia androgenetica: een natuurlijk lichaamsproces dat beïnvloed wordt door hormonen en erfelijke factoren
 7. Medicijngebruik: bepaalde geneesmiddelen kunnen haaruitval veroorzaken
 8. Ouderdom: Wanneer je ouder wordt, groeit je haar minder lang door en wordt het zwakker en dunner. Dit heeft ook te maken met de collageen afname. 
 9. Hormonale schommelingen: Wanneer je zwanger bent of in de overgang komt kun je last hebben van haaruitval. Hormoonwisselingen zijn namelijk van invloed op de haargroeicyclus.
 10. Kapsels of hoofdbedekking: Een strakke knot of vlecht, hair-extensions en hoofdbedekking kunnen ervoor zorgen dat er te veel spanning op je haren staat.
 11. Chemotherapie: Door een chemokuur kun je in korte tijd veel haar verliezen.
 12. Ziektes, infecties of aandoeningen: Denk hierbij aan schimmelinfecties, schildklieraandoeningen of een ijzertekort.
 13. Haarziekte: Heb je plotseling last van kale plekken? Dan kan dit duiden op de haarziekte: alopecia areata. Raadpleeg in dat geval je huisarts. 

Lees hier wat je kunt doen tegen haaruitval.

De oorzaak van haaruitval door stress heeft alles te maken met de aanmaak van cortisol. Cortisol zorgt voor een verhoogde productie van adrenaline, dat bij ophoping in de talgklieren weer voor een overproductie melkzuur zorgt. Teveel melkzuur is op zijn beurt schadelijk voor je haren, waardoor haaruitval ontstaat. 

Stress ontstaat doordat je lichaam gevraagd wordt een inspanning te doen en hiervoor adrenaline aanmaakt. Als deze inspanning langere tijd aanhoudt is er sprake van stress. Een fysieke inspanning breekt adrenaline af, maar tijdens een periode van stress is daarvan geen sprake. De adrenaline hoopt zich dus op. Dit doet het voornamelijk in de hoofdhuid, omdat hier de bloedcirculatie relatief zwak is. Adrenaline komt in de talgklieren terecht en zorgt hier voor een overproductie van melkzuur.

Melkzuur tast je haar aan en veroorzaakt haaruitval door stress. Haarschubben kunnen loslaten, je haren wordt dunner, de haarwortel wordt aangetast en je haar valt uit of blokkeert de groei van nieuwe haren. 

Haaruitval door stress los je op door eerst van de stress af te komen. Dit kun je doen tegen haaruitval door stress:  

 • Neem een hoofdhuid-massage (Dit kan met onze nieuwe hoofdhuid massageborstel, dit stimuleert ook meteen de doorbloeding van je hoofdhuid)
 • Zorg dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt (Ons haar supplement bevat alle haarvitamines die het haar nodig heeft)
 • Ontspan voldoende
 • Slaap voldoende
 • Beweeg voldoende

Bij mannen wordt haaruitval vaak veroorzaakt door erfelijke aanleg, hormonale schommelingen, stress, of een vitaminetekort. Bij haaruitval worden mannen vaak (deels) kaal. Mannen verliezen bij haaruitval vaak haren op 1 plek, vrouwen verliezen de haren meer verspreid over de hoofdhuid. Hierdoor ontstaan bij mannen vaak duidelijke inhammen of een wijkende haargrens.

Erfelijke kaalheid is bij mannen bijna altijd veroorzaakt door bepaalde genetische factoren. Als veel mannen in je familie kaal zijn geworden, is de kans groot dat jij er ook mee te maken krijgt. Afhankelijk van je familiegeschiedenis ervaar je haaruitval mogelijk al op jonge leeftijd, of krijg je er pas na je 50e mee te maken.

Wanneer je als vrouw zijnde te maken krijgt met haaruitval, kan dit verschillende oorzaken hebben. Bij veel vrouwen wordt haaruitval veroorzaakt door een hormonale schommelingen. Hormoonwisselingen hebben namelijk invloed op de haargroeicyclus. Ook tijdens of na de zwangerschap ontstaat er bij veel vrouwen vaak haaruitval; door veranderende hormonen tijdens de zwangerschap, stress en spanningen kan haaruitval ontstaan. Stress is ook een belangrijke oorzaak van haaruitval bij vrouwen; Door stress vindt een overtollige productie aan melkzuur plaats, dit veroorzaakt haaruitval. Ook externe factoren, zoals het verven en strak vastbinden van het haar, kan tot gevolg hebben dat er haaruitval bij vrouwen ontstaat. Daarnaast zijn er ook andere mogelijke oorzaken te vinden zoals een vitamine tekort of erfelijke aanleg. In dit artikel lees je meer over oorzaken van haaruitval.

Een vitaminetekort kan de oorzaak zijn van haaruitval. Deze vitamines spelen een rol bij haaruitval:

 • Vitamine C: vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, de normale werking van bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en soepele aderen. Aangezien de bloedvaten en aderen om het haarzakje de haren voeden is vitamine C met collageen een mooie basis voor mooi haar. 
 • Biotine: biotine houdt de haren sterk en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast is biotine goed voor de glans van het haar. 
 • Seleen: seleen is belangrijk voor de conditie van het haar, de normale haargroei en het behoud van glanzend haar. Ook seleen houdt de haren sterk. 
 • Zink: ook zink is belangrijk voor de normale haargroei, de conditie van het haar, sterk haar en de glans van het haar. 
 • Koper: koper draagt bij tot een normale pigmentatie (kleur) van het haar.

Wat te doen bij haaruitval? Haaruitval is een natuurlijk proces. Toch heeft de één er meer mee te maken dan de ander. Er zijn dan ook veel verschillende factoren die de groei van je haar beïnvloeden. Wij zetten een aantal oorzaken voor je op een rij:

 • Erfelijkheid. Vaak komt haaruitval voor in families en kun je er dus niks aan doen. Deze vorm van haaruitval wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd.
 • Ouderdom. Wanneer je ouder wordt, groeit je haar minder lang door en wordt het zwakker en dunner.
 • Hormonale schommelingen. Als je zwanger of in de overgang bent, kun je last hebben van haaruitval. Hormoonwisselingen zijn namelijk van invloed op de haargroeicyclus.
 • Stress. Ook stress kan je hormoonbalans verstoren. Deze verstoring kan leiden tot haaruitval.
 • Ongezonde levensstijl. Hierbij kun je denken aan slechte voeding (door een streng dieet) of te weinig beweging.
 • Kapsels of hoofdbedekking. Een strakke knot of vlecht, hair-extensions en hoofdbedekking kunnen ervoor zorgen dat er teveel spanning op je haren staat.
 • Chemotherapie. Door een chemokuur kun je in korte tijd veel haar verliezen.
 • Ziektes, infecties of aandoeningen. Denk hierbij aan schimmelinfecties, schildklieraandoeningen of een ijzertekort.

Heb je plotseling last van kale plekken? Dan kan dit duiden op de de haarziekte: alopecia areata. Raadpleeg in dat geval je huisarts. 

Wat je tegen je haaruitval kan doen, hangt af van de oorzaak. Maar, gezonde voeding en suppletie om het haar extra te voeden en dus gezond en sterk te krijgen is een stap in de goede richting! Het haarsupplement van Skin for Skin is samengesteld met collageen en vitaminen/mineralen die specifiek voor de verzorging van de hoofdhuid en het haar zijn gericht. Resultaat? Sterker en gezonder haar! Ook kun je de hoofdhuid masseren om de doorbloeding te stimuleren en zo haaruitval tegen te gaan en de haargroei stimuleren. Dat kan met onze haar massageborstel.

Dikker haar krijg je helaas niet zomaar. Het innemen van ons haarsupplement zorgt ervoor dat je de juiste voedingsstoffen aanlevert en je haren optimaal verzorgt. Haarsupplementen kunnen echter niets doen aan de werkelijke structuur van het hoofdhaar: deze wordt niet dikker. Welke haarproducten of voedingssupplementen je ook gebruikt, je haar zal alleen optisch dikker lijken. Doordat het haar door de supplementen gezonder en beter gehydrateerd is en de haren minder uitvallen, lijken haren op de hoofdhuid dikker. Hier vind je meer tips voor het verkrijgen van ’dikker haar’.

De Skin for Skin supplementen zorgen ervoor dat het haar gezonder wordt en minder snel uitvalt. Hierdoor lijkt de haardos voller en glanst het meer.

Onder andere een tekort aan vitamine C veroorzaakt haaruitval. Het Skin for Skin haarsupplement bevat collageen en diverse vitaminen en mineralen zoals: vitamine A, B2 en C, biotine, zink, seleen en koper. Dit zijn één van de belangrijkste vitaminen tegen haarverlies.

Wanneer er een tekort is aan voedingsstoffen en zuurstof zal je zien dat de kwaliteit van je haar (en nagels) achteruitgaat. Dat tekort moet je opvullen en kun je doen met suppletie. De volgende voedingsstoffen zijn belangrijk om mooi haar te krijgen:

 • Vitamine C: vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, de normale werking van bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en soepele aderen. Aangezien de bloedvaten en aderen om het haarzakje de haren voeden is vitamine C met collageen een mooie basis van ons haarsupplement.
 • Biotine: biotine houdt de haren sterk en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast is biotine goed voor de glans van het haar.
 • Seleen: seleen is belangrijk voor de conditie van het haar, de normale haargroei en het behoud van glanzend haar. Ook seleen houdt de haren sterk.
 • Zink: ook zink is belangrijk voor de normale haargroei, de conditie van het haar, sterk haar en de glans van het haar.
 • Koper: koper draagt bij tot een normale pigmentatie (kleur) van het haar.

Naast het innemen van ons haar supplement zijn er ook nog andere manieren om haaruitval tegen te gaan. Hier lees je nog meer tips over wat te doen tegen haaruitval.

Skin for Skin heeft een speciaal haarsupplement samengesteld dat jou helpt om je haaruitval aanzienlijk te verminderen. Ons haar supplement bevat collageen en diverse vitamines en mineralen met positieve effecten op ons haar, waaronder: biotine, seleen, zink, koper en vitamine A, B2 en C. Biotine, seleen en zink dragen bij aan het behoud van normaal haar, de haargroei, glanzend haar, zijn goed voor de conditie van het haar en houden de haren sterk.

Deze ingrediënten zorgen voor een vermindering van haaruitval en sterker haar. Ons haarsupplement is 100% natuurlijk en is smaakloos.

Haaruitval kun je niet zomaar van de ene op de andere dag stoppen. Je kunt je haaruitval wel aanzienlijk verminderen en zelf proberen te voorkomen. Dit kun je doen door de juiste voedingsmiddelen met vitaminen en mineralen tot je te nemen. Natuurlijk vind je vitaminen en mineralen in bepaalde voeding, maar je kunt als aanvulling ook voedingssupplementen nemen die precies die bestandsdelen bevatten die sterk en vol haar ondersteunen. De haar tabletten van Skin for Skin bevatten de juiste bestanddelen om je haaruitval aanzienlijk te verminderen. Lees hier meer over de ingrediënten.

Je kunt haaruitval o.a. voorkomen door stress te vermijden, niet te roken, voldoende vitaminen en mineralen tot je te nemen en gezond te eten. Het haarsupplement van Skin for Skin kan je helpen voldoende vitaminen en collageen tot je te nemen. Onze supplementen bevatten collageen en diverse vitaminen en mineralen. De combinatie van deze ingrediënten zijn noodzakelijk voor een mooie, volle bos haar en kunnen preventief haaruitval tegengaan. Hier lees je waarom!

Verlies je meer haar dan anders en weet je niet goed hoe dit komt? Haaruitval wordt veelal veroorzaakt door stress, roken, een tekort aan vitaminen en mineralen en ijzertekort. In dit artikel lees je wat je kunt doen tegen haaruitval. Skin for Skin vertelt je daarnaast graag persoonlijk hoe ons haarsupplement kan helpen tegen haaruitval.

Fruit met veel vitamine C. Dit zijn voornamelijk citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen, maar ook kiwi’s en kersen bevatten veel vitamine C. Daarnaast zijn bosbessen en aardbeien ook goede fruitsoorten om haaruitval tegen te gaan. Ontdek ook andere voeding die je haar en huid zeer goed doen en ontdek de vele voordelen van onze voedingssupplementen.

De meeste mensen ervaren meer haaruitval in de herfst- en lentemaanden. In de maanden augustus, september, oktober en ook in de periode maart/april kun je drie keer zoveel haar verliezen dan je normaal dagelijks verliest. Haar verliezen is normaal (je verliest er zo’n 100 op een dag), ook al is dit vervelend, je kunt er wel rekening mee houden in deze periodes. Lees hier meer over wat je kunt doen tegen haaruitval en hier vind je tips voor het verkrijgen van dikker haar.

Haaruitval kan worden veroorzaakt door:

 • Vitaminen en mineralen tekort
 • Stress
 • Roken
 • Zwangerschap
 • Erfelijke aanleg/Alopecia
 • Medicijngebruik
 • IJzertekort

Lees hier meer over wat je tegen haaruitval kunt doen en hoe onze supplementen je helpt om haaruitval tegen te gaan.

Mooie gezonde huid

Door het stofje dat jouw huid van nature al versterkt voldoende aan te vullen. We hebben het hier natuurlijk over: collageen. Na je 25e levensjaar vermindert de natuurlijke aanmaak van collageen ieder jaar met 1%. Door de vermindering van de collageenproductie wordt jouw huid slapper en zo ontstaan o.a. rimpels. Dit proces kun je aanzienlijk vertragen door je huid de juiste bouwstenen aan te leveren. Een belangrijke bouwsteen van de huid is vitamine C. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de huid, het bindweefsel van de huid, wat de huid verstevigt en de stevigheid van de huid ondersteunt. Ervaar zelf de effecten van onze collageen pillen. Lees daarnaast onze tips voor een mooie, stralende en egale huid.

Met de juiste voedingsstoffen kun je je huid van binnenuit verbeteren. Voedingsstoffen die een positief effect hebben op de huid van binnenuit zijn:  Biotine, jodium, koper, niacine, riboflavine, vitamine A, vitamine C en zink. Lees hier aanvullende tips voor een mooie en egale huid of bestel onze supplementen direct online.

Onze supplementen bevatten Skin for Skin collageen dat 100% natuurlijk is. In tegenstelling tot drankjes en poeders bevatten onze supplementen geen kunstmatige geur- en smaakstoffen, vulmiddelen en conserveringsmiddelen. Met de juiste voedingsstoffen kun je goed voor je huid zorgen en op een natuurlijke manier werken aan anti-aging. Een belangrijke voedingsstof van de huid is vitamine C. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de huid, het bindweefsel van de huid, wat de huid verstevigt en de stevigheid van de huid ondersteunt. Ervaar zelf de effecten van onze collageen pillen met vitamine C. Lees daarnaast onze tips voor een mooie, stralende en egale huid.

Crèmes zijn belangrijk voor de huidverzorging, maar kunnen rimpels niet laten verdwijnen helaas… Dit moet van binnenuit komen en daarom is het van belang dat je de juiste mineralen en vitaminen tot je neemt. Een belangrijke bouwsteen van de huid is vitamine C. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de huid, het bindweefsel van de huid, wat de huid verstevigt en de stevigheid van de huid ondersteunt. Ervaar zelf de effecten van onze collageen pillen. Lees daarnaast onze tips voor een mooie, stralende en egale huid.

Lees hier meer over collageen.

De vraag: ‘hoe krijg je een mooie huid?’ kan op meerdere manieren beantwoord worden. Een mooie huid krijg je met name door een combinatie van goede huidverzorging, voldoende hydratatie en goed, gezond eten waarbij je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. En dan hebben we het vooral over de juiste vitaminen en mineralen die je huid verstevigen en laten stralen.

Deze vitaminen en mineralen vind je in onze supplementen en kun je direct online bestellen via onze webshop. Onze producten kunnen helpen om je huid te verbeteren. Daarnaast hebben wij aanvullende tips samengesteld om een mooie huid te krijgen.

Er is niet 1 gouden tip om je huid jong, stralend en veerkrachtig te krijgen en houden. Bij een vermindering of tekort aan collageen ontstaan rimpels. Een collageen-crème voorkomt die rimpels echter niet, want collageen kan niet door de huid worden opgenomen. Om de collageen productie in het lichaam te stimuleren, moet je vitaminen en mineralen toevoegen aan je voeding. Vitaminen en mineralen die een positief effect hebben op de huid zijn onder andere:

 • Vitamine C: vitamine C ondersteunt de huid, helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid.
 • Vitamine A: vitamine A voedt de huid van binnenuit, ondersteunt het herstellend vermogen en helpt bij het gezond houden van de huid.
 • Biotine: biotine is belangrijk voor de huid en ondersteunt de normale huid. Biotine helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en het gezond houden van de huid.
 • Zink: ook zink is belangrijk voor de inwendige huidverzorging. Zink voedt de huid van binnenuit en stimuleert het behoud van een normale huid.
 • Vitamine B2: Ook vitamine B2 voedt de huid van binnenuit, ondersteunt het herstellend vermogen en helpt bij het gezond houden van de huid.

Wil jij je huid verbeteren en een mooie huid krijgen? Je bestelt onze supplementen online.

Sheetmaskers

Get me glowing sheetmasker

Het ‘Get me glowing’ sheetmasker geeft de huid een flinke hydratatie boost en laat een mooie glow achter. Het masker is zuiverend en licht exfoliërend en daarmee erg geschikt voor een onzuivere acne huid. Het masker helpt huidbeschadiging te herstellen en werkt ontstekingsremmend. Het masker kalmeert de huid en vermindert pigmentvlekjes in de huid.

Lift me up sheetmasker

Het ‘Lift me up’ sheetmasker heeft liftende eigenschappen. Het masker verstevigt de gezichtscontouren en verbetert de doorbloeding. De ceramiden in dit masker vullen het natuurlijke vet op de huid aan, waardoor een droge huid weer heerlijk soepel aanvoelt. Het ondersteunt het vernieuwingsproces van de huid, verfrist de huid en kalmeert. Daarnaast geeft ook dit masker een hydratatie boost en laat een hele mooie glow achter op het gezicht.

Je shopt de maskers hier:

Ja, een collageen masker werkt heel mooi. Onze maskers bevatten ons eigen natieve collageen én collageen peptides, om verschillende molecuulgroottes aan te leveren aan de huid. Hierdoor kan het collageen in de huid trekken en krijg je i.c.m. supplementen de beste verzorging van binnen en buiten!

Je shopt onze collageen maskers hier:

Stap 1:
Reinig uw gezicht en dep de huid droog. Het masker met serum moet op een droge huid worden aangebracht. 

Stap 2:
Haal het masker uit de verpakking. De gladde, witte laag is de kant die op de huid moet. Als het masker goed op de huid ligt verwijdert u het gaas. (Dit is alleen zo bij het get me glowing masker)

Stap 3:
zorg dat het masker goed aansluit op de huid voor optimale werking. Laat het masker 15-20 minuten intrekken en verwijder vervolgens het masker. Masseer het overgebleven serum in en spoel uw gezicht niet na.  Uw huid is klaar voor uw dagelijkse skin-care routine. We keep you glowing ?

De sheetmaskers zijn zeker een belangrijke stap binnen een huidroutine. We kunnen een masker omschrijven als een facial voor thuis. Een manier om af en toe je huid een boost te geven. Een sheetmasker is doordrenkt met actieve werkstoffen. Het ‘sheet’ zorgt ervoor dat het serum diep de huid binnendringt om daar aan de slag te gaan. Onze sheetmaskers zijn zeer hydraterend, zuiverend, kalmerend, voedend en verzorgend. Daarnaast geven de maskers een hele mooie glow!

Onze maskers hebben een leuke extra; de maskers bevatten veel extra serum wat je kunt opvangen in een leeg serumflesje. Dit serumflesje kun je toevoegen aan je bestelling. Het serum kun je zo nog een ruime week gebruiken onder jouw dag- of nachtcrème. Op die manier heb je bij aankoop van een sheetmasker een masker én een serum.

Wij adviseren minimaal 1 keer per week een sheetmasker te gebruiken om de huidconditie te verbeteren. De huid krijgt zo een flinke hydratatieboost. Het overige serum van de maskers kun je de rest van de week gebruiken om deze boost door te zetten. De vraag hoe vaak je een masker moet aanbrengen is natuurlijk ook afhankelijk van de reden waarom je het masker wilt gebruiken. Er zijn natuurlijk meerdere redenen zoals; het kalmeren van de huid na een behandeling, het hydrateren van de huid bij (extreme) droogheid, het verminderen van onzuiverheden, het extra voeden van de huid, in conditie houden van de huid enz.

Het is voor elke huid erg goed wekelijks een masker aan te brengen op een goed gereinigde huid. Maar wil je echt iets bereiken met een masker, behalve een goede huidconditie, adviseren we 2 tot 3 keer per week een masker aan te brengen of het overige serum te gebruiken.

De Sheetmaskers van Skin for Skin kun je hergebruiken. De sheetmaskers zijn verpakt met een ruime hoeveelheid serum. Hierdoor kun je het masker na gebruik terugplaatsen in het zakje met het overige serum. Het masker kun je op die manier nog een keer gebruiken. Je kunt het overige serum ook bewaren in onze handige serumflesje voor dagelijks gebruik! De serumflesjes kun je aan je bestelling toevoegen. Het serum kun je na gebruik van het masker overgieten in het serumflesje om zo het serum elke dag te gebruiken onder je dag- of nachtcrème.

Sterke nagels

Hier vind je 12 tips voor sterke nagels. Wil jij graag voedingssupplementen slikken als aanvulling op jouw dagelijkse voeding? Bestel dan direct online onze supplementen. Ons haarsupplement bevat onder andere seleen en zink, mineralen die goed zijn voor de nagels!

Wist je dat onze collageen pillen als enorm voordeel hebben dat ze volledig smaakloos zijn en er dus geen nasmaak aan zit!

Als jij je lichaam de juiste voedingsstoffen geeft, doet je lichaam de rest. Wanneer jij dus heel bewust voedingsstoffen tot je neemt die ervoor zorgen dat je nagels goed groeien, dan zal dit (na verloop van tijd) ook gebeuren. Seleen en zink zijn goed voor de nagels. Wil jij je nagels sneller laten groeien? Ontdek dan de voordelen van ons haarsupplement met seleen en zink! Je bestelt het hier in onze webshop.

Skin for Skin heeft 12 tips voor sterke nagels voor je op een rij gezet. Daarnaast helpt deze voeding je bij het verkrijgen van een stralende huid, sterk haar en eveneens sterke nagels.

Lange, mooie en sterke nagels krijg je door goed voor je lijf te zorgen. Wie gezond eet en voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zal merken dat de nagels mooi groeien en sterk zijn. Maar met de huidige veelvoorkomende voedingspatronen kan het lastiger zijn om voor lange, sterke nagels te zorgen. Het is slim om dan een aanvulling te zoeken om toch de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. de haar tabletten van Skin for Skin kunnen je hierbij helpen, omdat dit supplement seleen en zink bevat. Seleen en zink zijn goed voor de nagels. Je kunt direct online ons haarsupplement kopen.

0
Welkom! Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten