GRATIS SAMPLES BIJ ALLE ORDERS

12 tips voor sterke gezonde nagels

Lees onze tips voor sterke en gezonde nagels, en zorg ervoor dat je nagels versterken van binnenuit. Meer informatie? Download dan ons gratis E-book onder aan de pagina en ontvang een unieke kortingscode!

Heb jij last van broze nagels die snel afbreken of scheuren en wil je zwakke nagels versterken? Dan hebben wij speciaal voor jou meerdere tips voor sterke gezonde nagels opgesteld. Iedereen wil mooie nagels! Wil jij jouw nagels versterken en sneller laten groeien? Lees dan snel verder!

Hoe zijn de nagels opgebouwd?

Voordat we de tips toelichten geven we een stukje achtergrond informatie hoe de nagels zijn opgebouwd. Nagels zijn harde, beschermde plaatjes aan de bovenzijde van de vingertoppen en tenen. Nagels bestaan uit het eiwit keratine. Het zogenaamde nagelapparaat, waarvan de nagelplaat een onderdeel is, bestaat uit vier delen:

  • Nagelmatrix
  • Het nagelbed
  • De nagelwallen
  • De nagelplaat

Tips voor sterkere en gezonde nagels

 

Tip #1: Vul het collageentekort aan

Collageen is een veelvoorkomend eiwit in het lichaam. Dit eiwit zorgt er onder andere voor dat je nagels stevig blijven en goed groeien. Na je 25e levensjaar wordt de collageenproductie van je lichaam van nature minder. Vul dit collageenverlies aan met collageen supplementen om mooie, gezonde nagels te krijgen.

De supplementen van Skin for Skin zitten boordevol met natuurlijk viscollageen en vitamines. Hiermee geef je jouw nagels binnen no-time een boost, wat ze weer sterk en gezond maakt.

Tip #2: Gebruik vitamine C (en B)

Vraag jij je af welke vitamine het snelst voor sterke gezonde nagels zorgt? Het antwoord is: vitamine C! Wanneer jouw lichaam een gebrek heeft aan Vitamine C dan zie je dit al snel aan je nagels. Ze zijn dunner en vertonen sneller tekenen van breuken en scheurtjes. Vitamine C draagt daarnaast ook bij aan de productie van lichaamseigen collageen. Tot slot draagt vitamine B ook bij aan stevigere en gezonde nagels.

Tip #3. Nagels versterken van binnenuit

Mooie natuurlijke nagels

De combinatie van vitamine C en collageen in één voedingssupplement helpt om je nagels van binnenuit te versterken. Doordat Vitamine C ook nog eens bijdraagt aan de productie van lichaamseigen collageen, zorgen onze collageen supplementen voor een extra versterking van binnenuit! Wij hebben twee soorten supplementen, die beide erg mooi werken op de nagels. Ons collageen supplement bestaat uit 200 mg natief viscollageen en vitamine C. Ons haar supplement bestaat uit 50 mg natief viscollageen, vitamine A, B12 en C, biotine, seleen, zink, koper en silicium. 

Tip #4: Gebruik nagelolie

Door je nagels (het liefst dagelijks) in te smeren met een voedzame olie, zorg je ervoor dat ze gehydrateerd blijven. Hierdoor breken ze minder snel af. De meest geschikte olie hiervoor is Arganolie. Deze olie heeft sterke hydraterende eigenschappen en zit boordevol Vitamine E die je nagels op een natuurlijk manier uitwendig versterken.

Wanneer jij je nagels behandelt met deze rijke olie, wordt de kans dat je nagels breken en scheuren veel kleiner. Je nagels zijn namelijk ‘elastischer’ geworden waardoor ze eerder zullen buigen dan dat ze breken.

Tip #5: Knip je nagels niet, maar vijl ze!

Er onstaan micro scheurtjes in je nagels als je deze afknipt. Dit komt de structuur en sterkte van je nagels niet ten goede. Gebruik voor het korter maken daarom altijd een glasvijl, zodat er geen kleine scheurtjes ontstaan.

Wil je toch je nagels knippen? Doe dit dan nadat je een douche of bad genomen hebt. Warm water helpt harde nagels verzachten waardoor het makkelijker wordt om dikke nagels te knippen.

Tip #6: Vermijd nagellakremover met aceton

 

Aceton wordt van origine gebruikt voor het verwijderen van lijm en verf. Doordat het zo sterk is, verwijderd het zelfs de meest hardnekkige kleuren. Tegelijkertijd droogt het je nagels uit en zorgt het ervoor dat je nagels snel breken.

Wil jij broze nagels tegengaan? Door het gebruik van aceton worden beschadigde en droge nagels alleen maar brozer. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je nagels zelfs geel uitslaan! Wil jij dit niet? Gebruik dan een nagellakremover zonder aceton.

Tip #7: Gebruik nagel verharder

Met een nagelverharder zorg je ervoor dat je droge nagels weer sterk worden. Als je de nagelverharder elke dag aanbrengt dan zie je al snel resultaat. Om het beste resultaat te bereiken kun je deze het beste een aantal weken achter elkaar gebruiken.

Tip #8: Knoflook als antibacteriële behandeling

Het zal je misschien verbazen, maar het gebruik van knoflook beschermt je nagels tegen schadelijke stoffen die je nagels aantasten. Hoe gebruik je het? Snij een teentje knoflook doormidden en masseer deze op je nagels. Ook op je nagelriemen en de zijkanten van je nagels! Je zult versteld staan van de resultaten!

Tip #9: Vermijd nagelbijten

Korte, afgebeten nagels zien er niet verzorgd uit. Het nagelbijten verzwakt niet alleen je nagels, maar maakt ze ook sneller vatbaar voor schimmelinfecties. Wil jij stevige, gezonde nagels? Vermijd dan het bijten van je nagels.

Tip #10: Vermijd nagellak

Door het gebruik van nagellak kunnen je nagels niet meer ‘ademen’, waardoor ze beschadigen. Hoe leuk en verzorgd gelakte nagels ook zijn en slechte nagels ‘coveren’,  weet dat het niet goed is voor het behoud en verkrijgen van sterke gezonde nagels.

Tip #11: Bescherm je nagels tegen water

 

Warm water en chemicaliën maken de nagels zwak, en vergroot de kans op scheuren. Een makkelijke tip is dan ook om handschoenen te dragen tijdens het afwassen! Je nagels blijven zo steviger én je handen drogen minder snel uit.

Tip #12: Gebruik natuurlijk, duurzaam collageen

Ons collageen kan bestempeld worden als collageen van hoge kwaliteit! Dit komt doordat het beste in de buurt komt van menselijk collageen. Ons collageen is afkomstig van wild gevangen vis uit de Noordzee. Vishuiden zijn normaal gesproken een restproduct uit de visindustrie. Met het oog op duurzaamheid, waarderen wij de vishuiden op tot een hoogwaardig voedingssupplement.

Daarnaast wordt ons collageen op een natuurlijke en gepatenteerde methode ‘geoogst’. Het bijzondere aan deze methode is dat de structuur van ons collageen niet wordt aangetast. Ons collageen combineren wij met een hoge dosis vitamine C en verwerken wij tot één capsule, zonder nasmaak! Dankzij ons collageen supplement met vitamine C worden droge, broze nagels sterker en zullen ze minder snel scheuren.

Wil jij broze, droge nagels versterken?


Als je last hebt van zwakke en broze nagels dan heb je veel baat bij het gebruik van collageen & vitamine C. Door onze supplementen kun je op korte termijn weer stevige, gezonde nagels hebben die sneller groeien! Bestel ze nu in de shop als je sterke nagels wilt. Je hoeft de collageen supplementen maar één keer per dag in te nemen om na een paar weken al resultaat te zien. Makkelijk, toch?

Ontvang je graag meer informatie? Download dan hieronder ons E-book met alle informatie over de nagels. In het E-book is ook een kortingscode te vinden die gebruikt kan worden bij een bestelling!

Producten

Ontvang het eBook

Wil jij alles leren over het verkrijgen van sterke, gezonde en glanzende nagels?
0
Welkom! Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten