Voor 14.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Wat te doen tegen haaruitval door stress?

De oorzaak van haaruitval door stress heeft alles te maken met de aanmaak van cortisol. Cortisol zorgt voor een verhoogde productie van adrenaline, dat bij ophoping in de talgklieren weer voor een overproductie melkzuur zorgt. Teveel melkzuur is op zijn beurt schadelijk voor je haren, waardoor haaruitval ontstaat. 

Stress ontstaat doordat je lichaam gevraagd wordt een inspanning te doen en hiervoor adrenaline aanmaakt. Als deze inspanning langere tijd aanhoudt is er sprake van stress. Een fysieke inspanning breekt adrenaline af, maar tijdens een periode van stress is daarvan geen sprake. De adrenaline hoopt zich dus op. Dit doet het voornamelijk in de hoofdhuid, omdat hier de bloedcirculatie relatief zwak is. Adrenaline komt in de talgklieren terecht en zorgt hier voor een overproductie van melkzuur.

Melkzuur tast je haar aan en veroorzaakt haaruitval door stress. Haarschubben kunnen loslaten, je haren wordt dunner, de haarwortel wordt aangetast en je haar valt uit of blokkeert de groei van nieuwe haren. 

Haaruitval door stress los je op door eerst van de stress af te komen. Dit kun je doen tegen haaruitval door stress:  

  • Neem een hoofdhuid-massage (Dit kan met onze nieuwe hoofdhuid massageborstel, dit stimuleert ook meteen de doorbloeding van je hoofdhuid)
  • Zorg dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt (Ons haar supplement bevat alle haarvitamines die het haar nodig heeft)
  • Ontspan voldoende
  • Slaap voldoende
  • Beweeg voldoende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Waving Emoji Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten