GRATIS SAMPLES BIJ ALLE ORDERS

Wat te doen bij haaruitval?

Wat te doen bij haaruitval? Haaruitval is een natuurlijk proces. Toch heeft de één er meer mee te maken dan de ander. Er zijn dan ook veel verschillende factoren die de groei van je haar beïnvloeden. Wij zetten een aantal oorzaken voor je op een rij:

  • Erfelijkheid. Vaak komt haaruitval voor in families en kun je er dus niks aan doen. Deze vorm van haaruitval wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd.
  • Ouderdom. Wanneer je ouder wordt, groeit je haar minder lang door en wordt het zwakker en dunner.
  • Hormonale schommelingen. Als je zwanger of in de overgang bent, kun je last hebben van haaruitval. Hormoonwisselingen zijn namelijk van invloed op de haargroeicyclus.
  • Stress. Ook stress kan je hormoonbalans verstoren. Deze verstoring kan leiden tot haaruitval.
  • Ongezonde levensstijl. Hierbij kun je denken aan slechte voeding (door een streng dieet) of te weinig beweging.
  • Kapsels of hoofdbedekking. Een strakke knot of vlecht, hair-extensions en hoofdbedekking kunnen ervoor zorgen dat er teveel spanning op je haren staat.
  • Chemotherapie. Door een chemokuur kun je in korte tijd veel haar verliezen.
  • Ziektes, infecties of aandoeningen. Denk hierbij aan schimmelinfecties, schildklieraandoeningen of een ijzertekort.

Heb je plotseling last van kale plekken? Dan kan dit duiden op de de haarziekte: alopecia areata. Raadpleeg in dat geval je huisarts. 

Wat je tegen je haaruitval kan doen, hangt af van de oorzaak. Maar, gezonde voeding en suppletie om het haar extra te voeden en dus gezond en sterk te krijgen is een stap in de goede richting! Het haarsupplement van Skin for Skin is samengesteld met collageen en vitaminen/mineralen die specifiek voor de verzorging van de hoofdhuid en het haar zijn gericht. Resultaat? Sterker en gezonder haar! Ook kun je de hoofdhuid masseren om de doorbloeding te stimuleren en zo haaruitval tegen te gaan en de haargroei stimuleren. Dat kan met onze haar massageborstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Welkom! Join Skin for Skin ! Meld je aan om te profiteren van voordeelacties! Registreer Terugkerende klant? Log in
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijk producten