5 Tips tegen een droge winterhuid

Het is nu echt winter in Nederland! Buiten is het ijskoud, de temperaturen liggen rond het vriespunt en er ligt zelfs sneeuw! Door het koude winterweer gaat binnen de verwarming omhoog met als gevolg: hallo droge huid, gebarsten lippen en statisch haar!

In deze blog geef ik jullie 5 tips om een droge winterhuid te voorkomen en te behandelen. Daarnaast leg ik uit waarom Skin for Skin collageen helpt bij de behandeling van een droge huid. 

1. De luchtvochtigheid 

Door de kou is de luchtvochtigheid van nature veel lager en daardoor kan je huid geen hydratatie uit de lucht halen. Hierdoor neemt het vocht in de huid af, waardoor de natuurlijke bescherming van de huid wordt verminderd. Het gevolg hiervan is een droge, schilferige en jeukende huid. Het is daarom helemaal geen gek idee om te investeren in een luchtbevochtiger. Deze zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid niet daalt wanneer het buiten kouder wordt en binnen de verwarming aangaat. Zet deze vooral op de slaapkamer, want tijdens het slapen is de huid zich aan het herstellen.

2. Geen hete douche

Een hete douche zorgt ervoor dat er nog meer vocht uit de huid ontsnapt. Om je huid zo min mogelijk uit te drogen kun je beter niet zo lang en te heet douchen.  

3. Hydrateren 

Producten met agressieve ingrediënten, zoals acne crèmes en anti-aging serums, hebben een uitdrogende werking. Vermijd daarom producten met bijvoorbeeld alcohol. Om een winterhuid goed te behandelen en te voorkomen is het belangrijk de huid te hydrateren. Natuurlijk is veel water drinken ook in de winter heel belangrijk, maar daarnaast zijn hydraterende producten onmisbaar. Door een hydraterende crème, smeer je eigenlijk je huid in met werkstoffen die vocht aan zich binden. Bijvoorbeeld collageen, lanoline, glycerine of hyaluronzuur. 

4. Collageen 

Collageen trekt vocht aan en heeft een hoog hydraterend vermogen. Aan de ene kant is het dus belangrijk om de huid van buitenaf te hydrateren, maar door dagelijks collageen in te nemen herstel je de vochtbalans van binnenuit. Gebruikers van Skin for Skin collageen ervaren daarom ook een stevigere huid die veel minder droog aanvoelt. Shop hier ons collageen supplement. 

5. Voeding 

Om een droge huid tegen te gaan is het belangrijk dagelijks voeding met voldoende essentiële vetzuren te eten. Bijvoorbeeld vette vis of avocado’s. Het is daarnaast belangrijk om evenwichtig te eten zodat je lichaam alle nodige stoffen uit je voeding kan halen. Voor een mooie huid zijn vitamine A, B en C heel belangrijk. Lees hier onze laatste blog over voeding voor een mooie huid!

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips voor een droge huid en kunnen jullie dit weekend lekker genieten van de sneeuw buiten! Want zeg nou zelf: de witte wereld buiten heeft wel iets speciaals 😉 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *